Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Laksepai
Laksepai er perfekt å servere når du har gjester, og med røkelaks får paien enda mer smak! Servert med frisk asparges er dette en ypperlig lunsj- eller middagsrett.
- 125 g smør
- 200 g hvetemel
- 2 ss vann
- 300 g røkelaks
- 200 g hvitost
- 0.5 dl frisk dill
- 0.5 ts pepper
- 4 stk. egg
- 3 dl melk
- 50 g parmesan
- 1 bunt frisk grønn asparges
Tirsdag
Lapskaus
Lapskaus er en velkjent tradisjonsrett i Norge. Rykende varm brun lapskaus med norske rotgrønnsaker, potet og mørt og deilig kjøtt av høyrygg. Kan det bli bedre?
- 800 g benfri høyrygg av storfekjøtt
- 2 ss smør
- 10 dl vann
- 1 stk. kjøttbuljongterning
- 800 g potet
- 3 stk. gulrot
- 150 g kålrot
- 150 g persillerot
- 0.5 stk. purre
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
Onsdag
Kokt laks med agurksalat og sandefjordsmør
Kokt laks er en rotekte norsk middagsklassiker. Retten er festmat og har blitt selve middagsbordets symbol for 17. mai i Norge. Med fiskeskivens vakre korallrøde farge blir den også en fryd for øyet der den ligger side om side med agurksalat, poteter og gyllent sandefjordsmør.
- 600 g potet
- 1 stk. agurk
- 2 ss vann
- 1 ss sukker
- 1 ss eddik, 7 %
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts malt hvit pepper
- 200 g smør
- 2 dl kremfløte
- 1 ss frisk kruspersille
- 1 ss sitronsaft
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts malt hvit pepper
- 800 g laks
- 2 l vann
- 6 ss salt
- 2 ts hel pepper
Torsdag
Baconsurret indrefilet
Med baconskiver rundt biffene av indrefilet tilfører du både litt ekstra fett og smak, og bonus er den deilige crunchy skorpen som baconet gir. Stek biffene på grill eller i stekepanne, og server på enkelt vis med med frisk gremolata og cherrytomater. Friskt, lekkert og supergodt!
- 4 stk. biff av indrefilet storfe
- 8 skive bacon
- 2 ss olivenolje
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 stk. sitron
- 3 båt hvitløk
- 1 bunt bladpersille
- 500 g cherrytomat
Fredag
Rømmegrøt
Rømmegrøt, gjerne i følge med spekemat, har lange tradisjoner i Norge, og forbindes for mange med sankthansfeiring, olsokfeiring eller fjellturer. Grøten lager du enkelt selv, og fast tilbehør er sukker, kanel og smøret som skummes av grøten under koking.
- 5 dl seterrømme
- 2 dl hvetemel
- 5 dl melk
- 0.5 ts salt
Lørdag
Marinert kyllingfilet med lun potetsalat
Kyllingfilet er alltid populært å legge på grillen! Her har vi marinert filetene i en deilig marinade med sitron, honning og urter, og serverer med en varm salat av gårsdagens poteter, sopp og spinat. Topp sommermat for varme dager!
- 1 stk. sitron
- 2 ss honning
- 2 båt hvitløk
- 3 ss olivenolje
- 0.5 ts kvernet pepper
- 2 ss friske urter
- 4 stk. kyllingfilet
- 600 g kokte poteter
- 200 g aromasopp
- 2 ss smør
- 2 båt hvitløk
- 2 stk. vårløk
- 200 g frisk spinat
Søndag
Grillribbe med potetsalat
En klassiker på middagsbordet om sommeren! Krydret grillribbe smaker ekstra godt sammen med en kremet og god potetsalat.
- 1 kg potet
- 4 stk. vårløk
- 0.5 stk. løk
- 2 stk. hel sylteagurk
- 2 dl lettrømme
- 4 ss majones
- 1 ss lake av syltet agurk
- 1 ss soyasaus
- 0.5 ts tabasco
- 600 g marinert grillribbe i skiver
Dessert
Pavlova
Pavlova er oppkalt etter den russiske ballettdanserinnen Anna Pavlova. Pavlovakaken er florlett, sprø og smelter i munnen. En suksess i hvert selskap og er en 17. mai-kake som er enkel å lage. Med denne oppskriften får du et perfekt resultat hver gang.
- 4 stk. eggehvite
- 0.25 ts salt
- 250 g sukker
- 2 ts maisenna
- 1 ts hvitvinseddik
- 4 stk. eggeplomme
- 3 dl melk
- 0.5 dl sukker
- 1 ss maisenna
- 3 stk. gelatinplater
- 3 dl kremfløte
- 400 g jordbær
- 125 g bringebær
- 125 g bjørnebær
- 125 g blåbær
Restetips
Omelett wrap med spekeskinke
Enkel og digg wrap med egg – perfekt å ha med i matpakken, eller som en proteinrik frokost. Fyll med råkostmiks og spekeskinke, eller velg annet pålegg som du liker. Her er det bare å bruke fantasien!
- 2 stk. egg
- 0.25 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 1 ts nøytral olje
- 1 stk. tortillalefse, stor
- 3 skive spekeskinke
- 3 ss ferdigstrimlet råkostblanding
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middager med kjøttdeig
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.






