Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Karbonade med speilegg
Karbonade med speilegg, eller patentsmørbrød som det også blir kalt, er en god gammel norsk klassiker. Aller best smaker det med hjemmelagete karbonader av grovmalt norsk storfekjøtt, men du får et dugandes smørbrød med «karbis» fra butikken også. Et perfekt stekt egg på toppen er prikken over i’en.
- 1 stk. løk
- 1 ss margarin
- 4 stk. karbonade
- 2 stk. egg
- 2 skive brød
- 4 blad crispisalat
- 4 skive sylteagurk
- 1 stk. tomat
Tirsdag
Kyllinggryte med grønnsaker
Lag en fargesterk gryte med norsk kylling og gode grønnsaker som du ofte har i kjøleskapet. Her har vi brukt potet, gulrot, selleri, løk og tomat. Enkelt, kjapt og supergodt!
- 8 stk. potet
- 3 stk. gulrot
- 6 stilk stilkselleri (stangselleri)
- 1 stk. løk
- 1 ss nøytral olje
- 2 ss tomatpuré
- 8 dl vann
- 2 stk. hønsebuljongterning
- 1 ts fennikelfrø
- 450 g kyllingfilet
- 2 ss nøytral olje
- 3 stk. tomat
Onsdag
Grønnsakssuppe med posjert egg og risoni
En mettende grønnsakssuppe med masse deilig smak. Det posjerte egget er prikken over i’en og gir en deilig fylde til suppen.
- 1 stk. løk
- 4 båt hvitløk
- 500 g potet
- 0.5 stk. grønn squash
- 3 ss olivenolje
- 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
- 200 g risoni (orzo)
- 1 ts salt
- 1 ts eddik, 7 %
- 4 stk. egg
- 0.5 pose babyspinat
- 0.5 potte frisk basilikum
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 0.5 stk. sitron
Torsdag
Laks i wok
En rask og herlig wok med laks og raust med friske, sprø grønnsaker - perfekt som travel hverdagsmiddag. Laksen kan du godt bytte ut med for eksempel ørret eller steinbit.
- 600 g laksefilet
- 3 ss soyasaus
- 1 stk. lime
- 1 ss frisk ingefær
- 2 dl fullkornsris
- 1 bunt vårløk
- 2 stk. gul paprika
- 150 g frisk sjampinjong
- 1 stk. rødløk
- 3 båt hvitløk
- 4 ss nøytral olje
- 1 boks hermetiske bambusskudd
- 0.5 dl soyasaus
- 1 dl fiskebuljong (utblandet)
- 1 ts maisenna
Fredag
Krabbe naturell med tilbehør
Krabbe kan du nyte hele året, men om høsten er de spesielt gode og kjøttfulle. Krabbekjøttet er saftig og godt, og perfekt å servere på samme måte som ferske reker. Sett frem et stort fat sammen med ferskt brød, gjerne hjemmelaget loff eller fint surdeigsbrød, majones eller aioli, sitron og dill. La krabbefesten starte!
- 4 stk. kokt krabbe
- 1 stk. loff
- 150 g majones
- 1 stk. sitron
- 1 potte frisk dill
Lørdag
Pizza med fenalår og honning
Masse smak og masse god sødme... Pizza toppet med fenalår, pære, geitost og norsk honning! Pizzatoppingen som overrasker, og gjør deg hekta.
- 1 stk. fersk pizzabunn, rund
- 3 ss hvit pizzasaus
- 100 g revet ost
- 0.5 stk. pære
- 6 skive fenalår
- 15 g hvit geitost
- 2 ts honning
- 1 ts frisk gressløk
Søndag
Moussaka
Moussaka er opprinnelig fra Midtøsten, men er mest kjent fra Tyrkia og Hellas. Hovedingredienser er lammekjøttdeig, tomater og aubergine. Det tar litt tid å lage denne herlige ovnsretten, men det er verdt innsatsen!
- 2 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 1 bunt bladpersille
- 2 ss nøytral olje
- 400 g kjøttdeig av lam
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 dl vann
- 1 ts frisk basilikum
- 0.5 ts malt kanel
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 3 stk. aubergine
- 2 ts salt
- 1 ss nøytral olje
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts malt hvit pepper
- 2 stk. egg
- 2 dl hvitost
Dessert
Enkel kake med eple og honning
Det finnes mange veier til en god eplekake, men enklere enn dette blir det nesten ikke. Revet eple gjør kaken saftig og god, og toppet med pisket honning får du en lekker og søt kake av høstens epler.
- 200 g smør
- 3 stk. egg
- 4.5 dl sukker
- 4 dl hvetemel
- 1.5 ss vaniljesukker
- 3 stk. eple
- 150 g honning
- 30 g mandler
Restetips
Pytt i panne med speilegg
Gi gårsdagens middagsrester et nytt liv. Skjær kjøtt, potet og grønnsaker i små biter og stek det raskt i en stekepanne. Vips, så har du en smakfull og populær middag på bordet.
- 150 g bacon
- 400 g karbonade
- 1 stk. løk
- 0.5 stk. purre
- 1 stk. gulrot
- 4 stk. potet
- 2 ss smør
- 4 stk. egg
- 2 ss frisk kruspersille
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.
Digge burgere
Sunn middag til helgen
Middager med kjøttdeig
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!







