Hopp til hovedinnhold
matprat logo
krabbe naturell med tilbehør

Krabbe naturell med tilbehør

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kokt krabbe
  • 1 stk. fersk loff , surdeigsbrød eller annet brød
  • 150 g majones eller aioli
  • 1 stk. sitron
  • 1 potte frisk dill
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Krabbe kan du nyte hele året, men om høsten er de spesielt gode og kjøttfulle. Krabbekjøttet er saftig og godt, og perfekt å servere på samme måte som ferske reker. Sett frem et stort fat sammen med ferskt brød, gjerne hjemmelaget loff eller fint surdeigsbrød, majones eller aioli, sitron og dill. La krabbefesten starte!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kokt krabbe
  • 1 stk. fersk loff , surdeigsbrød eller annet brød
  • 150 g majones eller aioli
  • 1 stk. sitron
  • 1 potte frisk dill

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Hvor mye krabbe er det vanlig å beregne? Ca. 200 g krabbekjøtt per person. Det tilsvarer omtrent innholdet i én stor krabbe. Skal dere sitte lenge rundt bordet, kan det være lurt å sikre med noen ekstra krabbeklør. Eventuelt kan du kjøpe andre skalldyr i tillegg supplere.

Sett gjerne frem litt utstyr til gjestene dine. En hummergaffel eller en spiss pinsett er supert for å grave frem maten inne i krabbehuset. En nøtteknekker gjør jobben med å knekke klør litt enklere.

Lyst til å sette mer smak på krabbefesten? Krabbekjøttet tåler litt godt med smak. Hva med å teste ut vår chilimajones, kimchimaojnes eller urtemajones?

krabbe naturell med tilbehør

Lurer du på hva annet godt du kan lage av sesongens deilige råvarer? Sjekk ut vår sesong-side!  Der finner du alltid våre håndplukkede favoritter med smaken av sesongen vi er i, sånn at det skal være litt lettere for deg å nyte de norske råvarene når de er på sitt beste, året rundt<3.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Lag din egen majones

Lager du majonesen selv? Det er faktisk veldig enkelt, og vi forteller deg hvordan. Og når du nailer majonesen, er det kort vei til masse annet digg, som aioli, chilimajones og remulade. Her får du MatPrat-kokkenes tips til hvordan du skaper emulsjon.

Podcast-episode: Lag din egen majones

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB12 02.11.2024 05:41:08