Grønn grønnsaksuppe med posjert egg og risoni

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En mettende grønnsakssuppe med masse deilig smak. Det posjerte egget er prikken over i’en og gir en deilig fylde til suppen. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Kyllinglår med cherrytomater.

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 4 båter hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 500 g potet
  • 12 stk grønn squash
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 200 g risoni
  • 4 stk ferske, kalde egg
  • 1 ts salt
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 12 pose babyspinat
  • 12 potte frisk basilikum eller andre urter, gjerne blandet
  • 1 ts salt gjerne urtesalt
  • 12 ts kvernet pepper
  • saft og revet skall av 12 stk sitron

Handleliste:

  • 1 pk kylling overlår
  • 2 stk løk
  • 1 stk hvitløk
  • 1 kg potet
  • 1 stk grønn squash
  • 1 pk babyspinat
  • 1 potte frisk spinat
  • 1 pk cherrytomat
  • 1 stk sitron
  • 6 stk egg
  • 1 pk risoni eller annen makaroni
  • I tillegg trenger du basisvarer som olivenolje, eddik, salt og pepper.

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk.
  2. Skrell og skjær potet i grove biter. Skyll squash og skjær i biter på størrelse med potetbitene.
  3. Varm olje i en romslig kjele og fres løk og hvitløk myk og blank. Tilsett potet og squash. Hell i vann/buljong og kok opp.
  4. Senk varmen og la suppen småkoke til grønnsakene er helt møre, ca 15 minutter.
  5. Kok risoni etter anvisning på pakken.
  6. Kok opp en liten kjele med vann og ha i eddik og salt. Senk varmen. Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli forsiktig ned i vannet. La eggene stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så de ser pene ut.
  7. Hakk spinat og basilikum og vend det inn i suppen rett før servering. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og -skall.
  8. Fordel suppen i fire dype tallerkener og legg et egg i hver tallerken. Server gjerne ferskt brød til suppen.
Vil du ha en glatt suppe, kan du mose den med en stavmikser. Tilsett litt vann om suppen blir for tykk.
Risoni er små risformede pastagryn som passer kjempegodt i supper. Får du ikke tak i risoni, kan den erstattes av vanlig makaroni, byggryn, eller bulgur.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.