Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Karbonadesmørbrød med speilegg

Ingredienser

  • 4 stk. karbonade
  • 1 ss margarin
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. egg
  • 2 skiver brød
  • 4 stk. salatblad
  • 1 stk. tomat i skiver
  • 0,5 stk. hel sylteagurk
Del

Karbonade med speilegg

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Karbonade med speilegg, eller patentsmørbrød som det også blir kalt, er en god gammel norsk klassiker. Aller best smaker det med hjemmelagete karbonader av grovmalt norsk storfekjøtt, men du får et dugandes smørbrød med «karbis» fra butikken også. Et perfekt stekt egg på toppen er prikken over i’en. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 4 stk. karbonade
  • 1 ss margarin
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. egg
  • 2 skiver brød
  • 4 stk. salatblad
  • 1 stk. tomat i skiver
  • 0,5 stk. hel sylteagurk

Slik gjør du

  1. Varm ferdigstekte karbonader i ½ ss margarin i en stekepanne. Legg dem over på en tallerken og hold dem varme. Stek løken myk og gyllen i samme panne. Skyll av pannen og varm den igjen.
  2. Smelt resten av margarinen i stekepannen og stek egg til eggehviten har stivnet.
  3. Legg brødet på to tallerkener. Legg på salatblader.
  4. Legg karbonade og sylteagurk på brødet og plasser stekt egg på toppen. Pynt med tomatskiver.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB11 21.03.2023 21:18:59