Lagre

Ingredienser

  • 3 stk. kyllingfilet (à 120 g)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

  • 8 stk. kokefaste potet delt i to
  • 3 stk. gulrot i skiver
  • 6 stilker stilkselleri (stangselleri) i biter
  • 1 stk. grovhakket løk
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 8 dl vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 1 ts fennikelfrø
  • 3 stk. tomat
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

271.8kcal

Energi

9.5g

Fett

25.9g

Protein

18.1g

Karbohydrater

2.0mg

Jern

Del

Kyllinggryte med grønnsaker

(11)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag en fargesterk gryte med norsk kylling og gode grønnsaker som du ofte har i kjøleskapet. Her har vi brukt potet, gulrot, selleri, løk og tomat. Enkelt, kjapt og supergodt!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 3 stk. kyllingfilet (à 120 g)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

  • 8 stk. kokefaste potet delt i to
  • 3 stk. gulrot i skiver
  • 6 stilker stilkselleri (stangselleri) i biter
  • 1 stk. grovhakket løk
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 8 dl vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 1 ts fennikelfrø
  • 3 stk. tomat
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

271.8kcal

Energi

9.5g

Fett

25.9g

Protein

18.1g

Karbohydrater

2.0mg

Jern

Slik gjør du

  1. Vask potet godt og del i to. Skrell gulrot og skjær i skiver. Kutt stilkselleri i biter. Grovhakk løk.
  2. Fres løk i en varm gryte med olje til den er blank. Tilsett tomatpuré og fres litt til. Hell på vann og ha i potet, gulrot, stilkselleri, buljong og fennikelfrø. Kok til grønnsakene er så vidt møre, 10-15 minutter.  


  1. Krydre kyllingfilet med salt og pepper. Ha margarin i en varm stekepanne, når margarinen slutter å bruse brun kyllingfiletene i 2 minutter på hver side. 


  1. Etterstek på lav varme under lokk i ca. 4 minutter. La kyllingfiletene hvile i noen få minutter. Riv kyllingfiletene i grove strimler.  


  1. Del tomat i fire og skjær ut frøene med en liten kniv. Del tomatkjøttet i strimler.
  2. Tilsett revet kylling og tomat i gryten, og rør godt sammen. Smak til med salt og pepper. 
Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.

Se hvordan steke kyllingfilet


Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant