Rullekake

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Rullekake er en gammel klassiker - og favoritt hos både store og små! Rullekake er kanskje en av de raskeste kakene du kan lage av trygge, norske egg. Vi har fylt den med bringebærsyltetøy, men du kan selvfølgelig fylle den med det du liker aller best.

Ingredienser

1 Porsjoner
 • 4 stk. egg
 • 120 g sukker (1 1/4 dl)
 • 120 g hvetemel (2,5 dl)
 • 0,25 ts bakepulver

Fyll:

 • 2,5 dl bringebærsyltetøy (gjerne hjemmelaget)

Slik gjør du

 1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
 2. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. 
 3. Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i stekeovn i 8-10 minutter.
Ha et par små smørklatter under bakepapiret i langpannen slik at det blir lettere å bre røren utover papiret.

4. Strø sukker over kaken og dekk kaken med et bakepapir. Legg en kakerist på toppen og vend alt opp-ned. Ta av bakepapiret som ble brukt under steking. La langpannen ligge over kaken til den er avkjølt. Da holder kaken seg myk og er enklere å rulle.

5. Smør på et tynt lag syltetøy og rull kaken sammen, gjerne ved hjelp av bakepapiret. Pakk kaken litt stramt  inn i papiret og legg den kjølig med skjøten ned.

Hvis du har ekstra dårlig tid gjør slik: Bre syltetøy utover straks rullekaken er hvelvet, og rull kaken sammen. Dette må foregå litt raskt for å unngå at rullekaken blir sprø langs kanten og «brekker» under rullingen.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.