Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rullekake med bringebær

Ingredienser

1  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 120 g sukker (1 1/4 dl)
  • 120 g hvetemel (2,5 dl)
  • 0,25 ts bakepulver

Fyll:

  • 2,5 dl bringebærsyltetøy (gjerne hjemmelaget)
Del

Rullekake

(13)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rullekake er en gammel klassiker - og favoritt hos både store og små! Rullekake er kanskje en av de raskeste kakene du kan lage av trygge, norske egg. Vi har fylt den med bringebærsyltetøy, men du kan selvfølgelig fylle den med det du liker aller best.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 120 g sukker (1 1/4 dl)
  • 120 g hvetemel (2,5 dl)
  • 0,25 ts bakepulver

Fyll:

  • 2,5 dl bringebærsyltetøy (gjerne hjemmelaget)

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 200 °C.

trinn du kan merke av
Ha et par små smørklatter under bakepapiret i langpannen slik at det blir lettere å bre røren utover papiret.
Hvis du har ekstra dårlig tid gjør slik: Bre syltetøy utover straks rullekaken er hvelvet, og rull kaken sammen. Dette må foregå litt raskt for å unngå at rullekaken blir sprø langs kanten og «brekker» under rullingen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB13 30.03.2023 01:19:29