Pannekaker med gresskar

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Luftige, amerikanske pannekaker er en populær blant store og små. Prøv ut denne varianten med varme kryddere og gresskarpuré. Luftige, amerikanske pannekaker er en populær blant store og små. Server gjerne med hakkede nøtter og honning eller lønnesirup.  

Ingredienser

En porsjon gir ca. to pannekaker

  • 100 g smør
  • 6 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 12 ss malt kanel
  • 12 ts malt muskat
  • 12 ts malt ingefær
  • 14 ts malt nellik
  • 3 dl melk
  • 2 dl gresskarpuré
  • 4 stk egg
  • 2 ss smør

Slik gjør du

  1. Smelt smør og avkjøl.
  2. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Rør inn melk, gresskarpuré og smeltet smør. Visp inn ett og ett egg.
  4. Smelt smør i en god og varm stekepanne. Bruk en øse og hell litt pannekakerøre i stekepannen, når smøret har sluttet å bruse. Pannekakene skal være litt mindre og tykkere enn vanlige pannekaker. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden. Ha i smør i pannen underveis, etter behov.

Server nystekte pannekaker med hakkede nøtter og honning eller lønnesirup.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.