Biffsnadder

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Biffsnadder er en god, gammel klassiker som nok aldri vil gå av moten.

Ingredienser

  • 600 g biffkjøtt i terninger
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 200 g frisk sjampinjong i båter
  • 1 pose sjalottløk i båter
  • 1 stk rød paprika
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 pose béarnaisesaus

Slik gjør du

Visste du at: Norge består av store områder med gress, urter og andre vekster. Disse områdene kan brukes til mat, men da er vi avhengig av våre drøvtyggere som storfe og sau.

  1. Varm en stekepanne med halvparten av margarin/olje. Ha i biffkjøttet og stek det raskt på høy varme til det har fått fin farge på alle kanter. Legg kjøttet over på en tallerken.
  2. Sett stekepannen tilbake på varmen og tilsett i resten av margarin/olje. Stek løk, sjampinjong og paprika raskt til det begynner å få farge, men fortsatt har litt tyggemotstand.
  3. Ha kjøttet tilbake i pannen og stek det med grønnsakene 1-2 minutter. Krydre med salt og pepper.
  4. Lag saus etter anvisning på posen. Du kan også lage en hjemmelaget béarnaisesaus.
  5. Server biffsnadder rykende varmt.
Sett gjerne ditt eget preg på ferdigsausen ved å smaksette den med litt ekstra syre (sitron eller hvitvinseddik) og litt friske urter (estragon og kjørvel)

Server med ris, pommes frites eller potetbåter.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.