Kremet viltpanne med potet- og pastinakkmos

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Kremet viltpanne er deilig på smak, og så enkel å lage! Fres reinsdyrskav med litt grønnsaker og server med rørte tyttebær og potet- og pastinakkmos. Passer til hverdag og fest!

Ingredienser

  • 500 g reinsdyrskav
  • 2 ss margarin til steking
  • 3 stk gulrot i skiver
  • 12 stk purre i ringer
  • 2 stk knuste einebær
  • 1 pk frosne erter
  • 2 dl matfløte

Potet- og pastinakkmos

  • 8 stk potet
  • 3 stk pastinakk
  • 1 ss smør
  • 1 dl matfløte
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Tilbehør

  • 4 ss rørt tyttebær

Slik gjør du

  1. Skrell potet og pastinakk, del dem i store biter, og kok dem møre. Hell av vannet og mos potet og pastinakk sammen. Rør inn smør og fløte. Smak til med salt og pepper.
  2. Stek halvtint reinsdyrskav raskt i flere omganger i en varm stekepanne med litt margarin. Legg kjøttet til side. 
  3. Fres gulrot mør, ha i purre, erter og einerbær. Hell over fløte og la det småkoke til fløten tykner og alt er gjennomvarmt, ca. 5 minutter.
  4. Vend inn stekt reinsdyrskav og smak til med salt og pepper.

Server kremet viltpanne med rørte tyttebær og potet- og pastinakkmos.

Du kan også bruke suovas, røkt reinsdyrskav, i stedet for vanlig reinsdyrskav som vi har brukt her.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.