Ingredienser

  • 800 g steinbitfilet
  • 2 stk. purre
  • 2 ss smør
  • 1 ss sennep
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 1 dl frisk dill
  • 800 g potet
  • 1 stk. sitron
Del

Steinbit med kremet purre

(8)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Steinbit er fast i kjøttet og har en god, mild fiskesmak, og filetene er enkle å tilberede. Her har vi bakt dem i ovnen sammen med purreløk og fløte – en rett som passer både til hverdag og fest.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 800 g steinbitfilet
  • 2 stk. purre
  • 2 ss smør
  • 1 ss sennep
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 1 dl frisk dill
  • 800 g potet
  • 1 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  2. Begynn med purre: del purre på langs og skyll godt. Skjær den i 2 cm brede biter.
  3. Varm smør i en vid stekepanne og fres purren til den er myk og blank. Tilsett sennep og matfløte og kok opp. Smak til med litt salt og pepper. Hell over i en ildfast form.
  4. Skjær steinbit i porsjonsstykker og legg den i formen sammen med purre. Krydre med salt og pepper. Sett formen midt i ovnen i ca. 20 minutter.
  5. Kok poteter mens fisken står i ovnen.
  6. Hakk dill grovt. Dryss over hakket dill og server med kokte poteter og sitronbåter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant