Ingredienser

  • 800 g ørretfilet
  • 2 ss smør eller margarin

Fløtestuede grønnsaker:

  • 2 stk. vårløk
  • 50 g sukkererter
  • ca. 100 g brokkoli
  • 200 g kokte poteter
  • ca. 2 dl edamamebønner (soyabønner)
  • 3 dl matfløte
  • 2 ss hakket frisk dill
Del

Ørret med fløtestuede grønnsaker

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Stekt ørretfilet er nydelig mat til hele familien. Fløtestuede grønnsaker fungerer både som saus og tilbehør i denne retten. Enkelt og kjempegodt.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 800 g ørretfilet
  • 2 ss smør eller margarin

Fløtestuede grønnsaker:

  • 2 stk. vårløk
  • 50 g sukkererter
  • ca. 100 g brokkoli
  • 200 g kokte poteter
  • ca. 2 dl edamamebønner (soyabønner)
  • 3 dl matfløte
  • 2 ss hakket frisk dill

Slik gjør du

  1. Fjern skinnet og del ørretfileten i jevnstore porsjonsstykker. Krydre med litt salt og pepper.
  2. Varm en stekepanne med smør eller margarin. Når det bruser godt kan du legge i fiskestykkene med undersiden opp. Stek på middels varme i ca. 2 minutter, og snu deretter stykkene. Trekk pannen til side og la fiskestykkene bli ferdige på ettervarmen. Øs litt av smøret over dem underveis.
  3. Kutt vårløk og sukkererter i biter på skrå og brokkoli i små buketter. Del poteter i to eller fire.
  4. Hell fløten i en kjele eller sauteringspanne og kok opp. Ha alle grønnsakene i kjelen og la det koke i 2-3 minutter, til fløten tykner litt og grønnsakene er knapt møre. Bland inn hakket dill. Smak til med salt og pepper.

Ørret med fløtestuede grønnsaker

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant