Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Plommeclafoutis

Plommeclafoutis

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g modne røde plomme
  • Saften av 0,5 stk. sitron

Røre:

  • 8 stk. egg
  • 5 dl kremfløte
  • 200 g sukker
  • 4 ss siktet hvetemel
  • 100 g malte mandler
  • 2 ss smør til formen
  • 1 ss melis til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 543 kcal
Fett 39 g
Protein 12 g
Karbohydrater 35 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Clafoutis er en slags ovnspannekake med bær eller frukt, tradisjonelt laget med mørke kirsebær og drysset med et fint dryss melis. Vi bruker det naturen har å by på i Norge, og fyller vår clafoutis med modne plommer og serverer den lun med selskap av lettvispet krem.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g modne røde plomme
  • Saften av 0,5 stk. sitron

Røre:

  • 8 stk. egg
  • 5 dl kremfløte
  • 200 g sukker
  • 4 ss siktet hvetemel
  • 100 g malte mandler
  • 2 ss smør til formen
  • 1 ss melis til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 543 kcal
Fett 39 g
Protein 12 g
Karbohydrater 35 g

Slik gjør du

 

  1. Forvarm stekeovnen til 190 °C.
  2. Del plommer i to og fjern steinene. Press over sitronsaft for å forhindre at plommene blir brune.
  3. Visp sammen egg, fløte, sukker, hvetemel og malte mandler til en glatt og klumpfri røre.
  4. Smør bunnen og sidene i en form (ca. 20x30 cm) og legg i plommene med snittflaten ned. Hell røren forsiktig over. 
  5. Plasser formen midt i ovnen og stek clafoutisen i 25-30 minutter, eller til den har hevet seg og blitt vakkert gyllen på overflaten.

Dryss over melis og server med lettvispet krem.

Bytt gjerne ut plommene med modne kirsebær eller norske moreller.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: All verdens pannekaker

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB12 13.10.2024 17:50:04