Cæsarsalat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Cæsarsalat er en verdensberømt klassiker. Myten sier at den er oppkalt etter den italienske kokken Caesar Cardini, og ikke Julius Cæsar som det er nærliggende å tro. Sprø salat vendt i en deilig dressing, toppet med parmesan og krutonger, og servert med saftig kylling og herlig sprøtt bacon - kan det bli bedre?

Ingredienser

  • 4 skiver brød
  • 2 ss olje til steking
  • 2 stk kyllingfilet
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 150 g bacon
  • 1 stk romanosalat , eventuelt hjertesalat eller isbergsalat
  • 50 g parmesan

Dressing:

  • 2 stk eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 3 stk finhakket ansjosfilet
  • 1 båt revet hvitløk
  • Saft av 12 stk sitron
  • 112 dl nøytral olje
  • 30 g parmesan
  • 14 ts salt
  • 14 ts kajennepepper

Slik gjør du

1. Lag dressing først. Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk i en bolle. Spe med  olje i en tynn stråle mens du fortsatt visper. Dressingen skal bli tykk som en majones. Vend inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper.

2. Forvarm stekeovn til 220 °C.

3. Skjær brød i terninger og legg dem utover på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje. Sett brettet midt i stekeovn og stek brødterningene i ca. 15 minutter. Avkjøl.

4. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i 2 minutter på hver side i middels varm panne med olje eller margarin. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter. Legg kyllingfiletene over på en tallerken, vask pannen og stek baconskiver  til de er gyllne og sprø. La de stekte baconskivene renne av på kjøkkenpapir mens du forbereder resten. 

5. Riv salat i grove biter. Vend salaten i litt dressing og anrett på et stort fat eller i en bolle. Høvle over tynne skiver med parmesan og dryss på stekte krutonger. Skjær kyllingfilet i tynne skiver og legg kylling og bacon på salaten. Avslutt med litt kvernet sort pepper og pynt eventuelt med noen grønne spirer. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.