Lysing med potetmos og pistasjpesto

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Kommer du over lysing i fiskedisken, så benytt anledningen og tilbered et nydelig fiskemåltid med denne delikate fisken med hvitt og fast kjøtt. Hjemmelaget potetmos og pesto er nydelig følge.

Ingredienser

  • 800 g lysingfilet (uten skinn og ben)
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss margarin

Pistasjpesto:

  • 50 g bladpersille
  • 50 g ruccula
  • 50 g usaltede pistasjenøtter
  • 1 båt hvitløk
  • 30 g parmesan
  • 1 dl olivenolje
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Potetmos:

  • ca. 10 stk potet
  • 2 dl melk

Slik gjør du

  1. Tørk fisken med litt kjøkkenpapir og dryss den med litt salt. Sett til side.
  2. Lag pistasjpesto ved å kjøre persille, ruccula, pistasjnøtter, hvitløk og parmesan i en foodprosessor. Spe med olje. Sett pestoen til side.
  3. Skrell poteter og del i grove biter. Kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre et par minutter. Mos potetene og bland inn smør og melk. Smak til med salt, pepper og muskat.
  4. Varm en stekepanne og ha i margarin. Når det slutter å bruse er det varmt nok til å legge i fiskestykkene. Stek fisken i ca. 4 minutter på hver side. Fisken er klar når den så vidt flaker seg.

Server lysing med potetpure og pistasjpesto. En grønn salat smaker også godt til.

Lysing er en fiskesort i lysingfamilien. Den likner litt på torsk, og tilberedes på samme måte. Lysing fiskes fra Afrika til Norskekysten, og i Middelhavet. Lysingen kan bli opptil 18 kilo.
Har du ikke tilgang på fersk lysing kan du godt bytte den ut med en annen type hvit fisk.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.