Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Ertesuppe med grønn curry
En skikkelig grønn ertesuppe med masse smak! Grønn curry, kokosmelk og koriander gir et hint av det asiatiske kjøkken. Server den enten som en hverdagsmiddag, eller som forrett i en gjestemiddag.
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. brokkoli
- 1 ss nøytral olje
- 2 ss grønn curry paste
- 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
- 1 pk frosne erter
- 1 boks lett kokosmelk
- 0.25 stk. lime
- 4 ss lettrømme
- 2 ss kokosflak
- 2 ts svarte sesamfrø
- 4 stilk frisk koriander
Tirsdag
Fiskeform med sei
Seifilet er rimelig, smakfull og anvendelig og sammen med en deilig, kremete saus med paprika og spinat, blir dette et hverdagslig herremåltid.
- 800 g seifilet
- 1 stk. løk
- 1 stk. rød paprika
- 1 stk. gul paprika
- 2 båt hvitløk
- 2 ss nøytral olje
- 3 dl matfløte
- 150 g frisk spinat
- 2 dl byggris
Onsdag
Pølsegryte
En superenkel one pot gryte med pølser hele familien vil elske! Middagen er ferdig på ca. 20 minutter, og i tillegg sparer du litt oppvask - kan det bli bedre?
- 400 g kjøttpølse
- 0.5 stk. brokkoli
- 1 stk. løk
- 1 båt hvitløk
- 400 g fullkornpastaskruer
- 2 boks hakkede tomater
- 4 dl kyllingbuljong (utblandet)
- 1 ts tørket oregano
- 100 g hvitost
- 2 dl matfløte
- 1 ts sukker
- 100 g frosne erter
Torsdag
Kyllingcurry med søtpotet
Prøv en curry uten karri. Dette er en deilig, varmende gryte med aner i Karibien. Vi har brukt kylling lårfilet, som er saftig og mørt, og tåler lang varmebehandling uten å bli tørt.
- 1 stk. løk
- 3 båt hvitløk
- 50 g frisk ingefær
- 1 stk. rød chili
- 3 ss tomatpuré
- 1 ss malt koriander
- 1 ss malt spisskummen
- 0.5 dl olivenolje
- 600 g kylling lårfilet
- 4 dl kokosmelk
- 2 dl hønsebuljong (utblandet)
- 700 g søtpotet
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 200 g aspargesbønner
- 0.5 potte frisk mynte
- 0.5 potte frisk koriander
Fredag
Lutefisk
Lutefisk er en del av våre eldgamle norske matkultur, og er for mange en viktig del av førjulstradisjonene. Vi anbefaler å salte lutefiskstykkene en stund før tilberedning, og deretter bake dem i varm stekeovn. Det tradisjonelle tilbehøret er bacon, poteter og ertestuing, men listen er lang over andre garnityr som er med på å gjøre lutefisken til et herremåltid.
- 2 kg lutefisk
- 1.5 ss salt
- 800 g mandelpotet
- 400 g bacon
- 100 g smør
Lørdag
Tournedos med honningglaserte rotgrønnsaker
Tournedos - en av de aller møreste delene av indrefileten. Ofte surret inn i bacon før steking, som gir ekstra mye smak og saftighet i kjøttet. Med søte, honningglaserte rotgrønnsaker, saltbakte småpoteter og rødvinssaus, har du er skikkelig digg biffmiddag foran deg!
- 1 stk. sjalottløk
- 1 ss nøytral olje
- 2.5 dl rødvin
- 2.5 dl oksekraft
- 50 g usaltet smør
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts kvernet pepper
- 500 g småpoteter
- 2 dl grovt salt
- 4 stk. gulrot
- 250 g sjalottløk
- 2 stk. gulbete
- 2 ss smør
- 2 kvist frisk rosmarin
- 2 ss honning
- 4 stk. biff av indrefilet storfe
- 4 skive bacon
- 1 ss nøytral olje
- 1 ts salt
- 1 ts kvernet pepper
- 1 ss nøytral olje
- 1 ss smør
Søndag
Fivespice-ribbe med rødkålsalat
Kinesisk fem-krydder består som oftest av kanel, koriander, laurbær, stjerneanis og allehånde. Med andre ord mange gode smaker som vi forbinder med jul her i Norge. Denne ribba smaker kjempegodt!
- 2 kg ribbe
- 4 ss five spice powder (kinesisk krydderblanding)
- 4 ss brunt sukker
- 2 ts salt
- 4 ss eplecidereddik
- 1 dl vann
- 1 ts fennikelfrø
- 2 stk. hel kardemomme
- 0.5 ts korianderfrø
- 3 stk. stjerneanis
- 5 dl eplemost
- 1 ts sesamfrø
- 3 ss soyasaus
- 1 ss brunt sukker
- 1 ts malt nellik
- 450 g rødkål
- 2 ss frisk koriander
Dessert
Sarah Bernhardt i langpanne
Liker du de søte, små klassiske Sarah Bernhardt kakene, vil du elske vår versjon av Sarah Bernhardt i langpanne! Seig og god mandelbunn, med deilig, myk sjokoladekrem og sjokoladeglasur på toppen. Elsk!
- 400 g mandler
- 4 ts bakepulver
- 6 stk. eggehvite
- 400 g sukker
- 500 g smør
- 400 g melis
- 6 stk. eggeplomme
- 2 stk. egg
- 3.5 ss kakaopulver
- 3 ts vaniljesukker
- 300 g mørk kokesjokolade
- 1 ss kokosfett (delfiafett)
Restetips
Rødkål-slaw
Prøv denne kjemepgode varianten av coleslaw. Vi har brukt rødkål, gulrot og rødløk, og byr på et fargerikt tilbehør til julematen.
- 200 g rødkål
- 0.5 ts salt
- 1 stk. rødløk
- 2 stk. gulrot
- 2 ss majones
- 3 ss lettrømme
- 0.5 ts kvernet pepper
- 1 ss frisk timian
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middager med kjøttdeig
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.







