Sarah Bernard i langpanne

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Liker du de små, søte Sarah Bernard kakene? Da kommer du til å elske denne kaka, en Sarah Bernard langpannekake! Seig og god mandelbunn med deilig, myk sjokoladekrem og selvfølgelig toppet med sjokoladeglasur. Elsk!

Ingredienser

25 Porsjoner

Mandelbunn:

  • 400 g mandler
  • 4 ts bakepulver
  • 6 stk eggehvite
  • 400 g sukker

Sjokoladekrem:

  • 500 g mykt smør
  • 400 g melis
  • 6 stk eggeplomme
  • 2 stk egg
  • 3,5 ss kakaopulver
  • 3 ts vaniljesukker

Sjokoladeglasur:

  • 300 g mørk kokesjokolade
  • 1 ss kokosfett (delfiafett)

Slik gjør du

  1. Lag mandelbunn. Kjør mandlene raskt i en food-prosessor, eller mal dem i en kvern. Bland mandlene med bakepulver.
  2. Pisk eggehviter på lav hastighet i en ren bolle. Når du kan se små jevne bobler av eggehvite i bollen, sett opp hastigheten litt. Pisk til eggehvitene danner små skumtopper, og tilsett sukker litt etter litt. Pisk videre til du har en tykk marengs, 3-4 minutter.
  3. Vend inn mandlene med en slikkepott og fordel røren i en bakepapirkledd, stor langpanne (30x40 cm).
  4. Stek mandelbunnen midt i ovnen på 175°C i ca. 20 min. Avkjøl bunnen i langpannen etter steking.
  5. Lag sjokoladekrem. Pisk smør og melis til en luftig hvit krem. Tilsett eggeplommer og hele egg. Ha i kakaopulver og vaniljesukker. Dersom du ønsker kremen mørkere, tilsett mer kakao.
  6. Ha sjokoladekremen over mandelbunnen når bunnen har blitt helt kald. Smør kremen utover, slik at den er jevnt fordelt over hele kaken. Sett kaken kjølig slik at sjokoladekremen stivner litt.
  7. Brekk sjokolade i biter, eller grovhakk den og ha den i en bolle sammen med delfiafett. Sett bollen over vannbad (kjele med vann) slik at sjokoladen smelter.
  8. Sjekk at sjokoladen ikke er for varm – og hell sjokoladen over kaken. Fordel den smeltede sjokoladen utover med en palett. Om du ønsker kan du også lage et mønster i sjokoladen med f.eks. en gaffel.
  9. Sett kaken til avkjøling slik at sjokoladeglasuren stivner.
  10. Renskjær kaken rundt kantene, og del den opp i små biter med en skarp kniv. Bruk paletten eller en stekespade for å få kakestykkene ut av formen.

Temperer gjerne kaken ½ time før den skal spises. Oppbevar kaken i kjøleskap eller frys den ned til neste kakefest.

Sjekk her om du har lyst til å prøve deg på andre langpannekaker!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.