Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fivespice-ribbe med rødkålsalat

Fivespice-ribbe med rødkålsalat

Ingredienser

porsjoner

Ribba:

  • 2 kg ribbe
  • 4 ss five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 ts salt
  • 4 ss eplecidereddik
  • 1 dl vann

Rødkålsalat:

  • 1 ts fennikelfrø
  • 2 stk. hel kardemomme
  • 0,5 ts korianderfrø
  • 3 stk. stjerneanis
  • 5 dl eplemost
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ts malt nellik
  • 450 g rødkål
  • 1 ts sesamfrø
  • 2 ss frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1819 kcal
Fett 149 g
Protein 81 g
Karbohydrater 36 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kinesisk fem-krydder består som oftest av kanel, koriander, laurbær, stjerneanis og allehånde. Med andre ord mange gode smaker som vi forbinder med jul her i Norge. Denne ribba smaker kjempegodt! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Ribba:

  • 2 kg ribbe
  • 4 ss five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 ts salt
  • 4 ss eplecidereddik
  • 1 dl vann

Rødkålsalat:

  • 1 ts fennikelfrø
  • 2 stk. hel kardemomme
  • 0,5 ts korianderfrø
  • 3 stk. stjerneanis
  • 5 dl eplemost
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ts malt nellik
  • 450 g rødkål
  • 1 ts sesamfrø
  • 2 ss frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1819 kcal
Fett 149 g
Protein 81 g
Karbohydrater 36 g

Slik gjør du

  1. Skjær av svoren på ribba, behold mest mulig av fettet.
  2. Skjær av bena på ribba.
  3. Rut fettet på ribba med en skarp kniv, ca. 5 mm. store ruter. Bland krydder, sukker, salt og eddik, og gni ribba godt inn med blandingen.
  4. Legg ribba i en ildfast form med fettsiden opp. Hell vann i formen og sett den i stekeovn på 125°C i ca. 2 timer. Ribba skal få en fin mørk farge.
  5. Stek de hele krydderne i en kjele på middels varme til det dufter deilig av krydder. Tilsett eplemost, soya, brunt sukker og malt nellik i kjelen. Kok denne blandingen til den tykner og får sirupskonsistens. Sil og avkjøl.
  6. Strimle rødkål og ha i en bolle. Hell i sirup og bland godt. 
Blir sirupen for tykk kan du spe den ut med litt soya.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB15 02.11.2024 21:31:25