Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lutefisk

Lutefisk

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg lutefisk
  • 1,5 ss salt
  • 800 g mandelpotet , ringerikspotet eller gulløye
  • 400 g bacon i terninger, gjerne lutefiskbacon
  • 100 g smør (kan utelates)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lutefisk er en del av våre eldgamle norske matkultur, og er for mange en viktig del av førjulstradisjonene. Vi anbefaler å salte lutefiskstykkene en stund før tilberedning, og deretter bake dem i varm stekeovn. Det tradisjonelle tilbehøret er bacon, poteter og ertestuing, men listen er lang over andre garnityr som er med på å gjøre lutefisken til et herremåltid. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg lutefisk
  • 1,5 ss salt
  • 800 g mandelpotet , ringerikspotet eller gulløye
  • 400 g bacon i terninger, gjerne lutefiskbacon
  • 100 g smør (kan utelates)

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Lutefisk serveres med mye forskjellig tilbehør, avhengig av familietradisjoner og egne preferanser. Det vanligste foruten nykokte poteter og sprøstekt bacon er sirup, lefse, revet brunost, hvit saus, sennepssaus, sennep, sennepspulver, smeltet smør, ribbefett, lettsaltet flesk, kokt hvitkål, gulrøtter, kålrot, kålrabistappe og gul eller grønn ertestuing.
Fisken blir fort kald, så sørg for varme tallerkener pass på at alt tilbehør som skal være varmt også er rykende varmt. 

Lutefisk - høydebilde

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7869, server:MP-PRD-WEB11 03.03.2024 23:46:02