Lutefisk

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Lutefisk er et helt spesielt og velsmakende måltid basert på eldgamle norske tradisjoner. Vi anbefaler å tilberede fisken i stekeovnen. Slik får den godgjort seg i egen kraft og dermed den beste smak og perfekt konsistens.

Ingredienser

  • 2 kg lutefisk
  • ss salt

  • 800 g mandelpotet , ringerikspotet eller gulløye
  • 400 g bacon i terninger, gjerne lutefiskbacon

Slik gjør du

  1. Legg lutefisk med skinnsiden ned i en langpanne eller en stor ildfast form. Dryss over salt. Dekk formen med aluminiumsfolie og la fisken stå i ovnen på 225 °C i 30-40 minutter.
  2. Vask potet og kok dem i en kjele med vann til de er møre, ca. 20 minutter.
  3. Stek bacon i en panne til det er sprøtt.
Lutefisk spises med mye forskjellig tilbehør, men det vanligste foruten nykokte poteter og sprøstekt bacon er sirup, lefse, hvit saus, brunost, sennep, smeltet smør, ribbefett, lettsaltet flesk, kokt hvitkål, gulrøtter, kålrot, kålrabistappe og ertestuing

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.