Ingredienser

  • 2 kg lutefisk
  • 1,5 ss salt
  • 800 g mandelpotet , ringerikspotet eller gulløye
  • 400 g bacon i terninger, gjerne lutefiskbacon
Del

Lutefisk

(8)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lutefisk er en del av våre eldgamle norske matkultur, og er for mange en viktig del av førjulstradisjonene. Vi anbefaler å salte lutefiskstykkene en stund før tilberedning, og deretter bake dem i varm stekeovn. Det tradisjonelle tilbehøret er bacon, poteter og ertestuing, men listen er lang over andre garnityr som er med på å gjøre lutefisken til et herremåltid. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 2 kg lutefisk
  • 1,5 ss salt
  • 800 g mandelpotet , ringerikspotet eller gulløye
  • 400 g bacon i terninger, gjerne lutefiskbacon

Slik gjør du

  1. Legg lutefisk med skinnsiden ned i en langpanne eller en stor ildfast form. Dryss over salt. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den i formvarmet ovn på 225 °C i 30-40 minutter.
  2. Vask poteter og kok dem i en kjele med vann til de er møre, ca. 20 minutter.
  3. Stek bacon i en panne til det er sprøtt.
Lutefisk spises med mye forskjellig tilbehør, men det vanligste foruten nykokte poteter og sprøstekt bacon er sirup, lefse, hvit saus, brunost, sennep, smeltet smør, ribbefett, lettsaltet flesk, kokt hvitkål, gulrøtter, kålrot, kålrabistappe og ertestuing
Lutefisk spises med mye forskjellig tilbehør, men det vanligste foruten nykokte poteter og sprøstekt bacon er sirup, lefse, hvit saus, brunost, sennep, smeltet smør, ribbefett, lettsaltet flesk, kokt hvitkål, gulrøtter, kålrot, kålrabistappe og ertestuing

Lutefisk - høydebilde

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant