Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lutefisk

Lutefisk

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg lutefisk
  • 1,5 ss salt
  • 800 g mandelpotet , ringerikspotet eller gulløye
  • 400 g bacon i terninger, gjerne lutefiskbacon
  • 100 g smør (kan utelates)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 944 kcal
Fett 57 g
Protein 76 g
Karbohydrater 31 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lutefisk er en del av våre eldgamle norske matkultur, og er for mange en viktig del av førjulstradisjonene. Vi anbefaler å salte lutefiskstykkene en stund før tilberedning, og deretter bake dem i varm stekeovn. Det tradisjonelle tilbehøret er bacon, poteter og ertestuing, men listen er lang over andre garnityr som er med på å gjøre lutefisken til et herremåltid. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg lutefisk
  • 1,5 ss salt
  • 800 g mandelpotet , ringerikspotet eller gulløye
  • 400 g bacon i terninger, gjerne lutefiskbacon
  • 100 g smør (kan utelates)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 944 kcal
Fett 57 g
Protein 76 g
Karbohydrater 31 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Lutefisk serveres med mye forskjellig tilbehør, avhengig av familietradisjoner og egne preferanser. Det vanligste foruten nykokte poteter og sprøstekt bacon er sirup, lefse, revet brunost, hvit saus, sennepssaus, sennep, sennepspulver, smeltet smør, ribbefett, lettsaltet flesk, kokt hvitkål, gulrøtter, kålrot, kålrabistappe og gul eller grønn ertestuing.
Fisken blir fort kald, så sørg for varme tallerkener pass på at alt tilbehør som skal være varmt også er rykende varmt. 

Lutefisk - høydebilde

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB14 03.11.2024 10:02:15