Ingredienser

  • 200 g rødkål
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. rødløk
  • 2 ss majones
  • 3 ss lettrømme
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss hakket frisk timian
Del

Rødkål-slaw

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Prøv denne kjemepgode varianten av coleslaw. Vi har brukt rødkål, gulrot og rødløk, og byr på et fargerikt tilbehør til julematen.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 200 g rødkål
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. rødløk
  • 2 ss majones
  • 3 ss lettrømme
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss hakket frisk timian

Slik gjør du

  1. Bruk en skarp kniv eller ostehøvel og skjær rødkål i fine strimler. 
  2. Ha strimlene i en bolle og strø på salt. Klem kålen litt sammen med saltet, slik at den blir litt mykere. Hell av eventuelt vann som samler seg i bunnen av skålen.
Bruk gjerne hansker når du klemmer kålen sammen ettersom rødkål lett setter farge på hendene.
  1. Del rødløk i to, og skjær den i tynne skiver. Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne strimler. Bruk gjerne et rivjern eller juliennejern til denne jobben. Vend løk og gulrot sammen med rødkålen.

Bland de øvrige ingrediensene i en bolle for seg, og deretter inn i kålblandingen. La rødkål-slawen stå i kjøleskap frem til servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant