Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Rødkål-slaw - alternativ 1

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 200 g rødkål
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. rødløk
  • 2 ss majones
  • 3 ss lettrømme
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss hakket frisk timian
Del

Rødkål-slaw

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Prøv denne kjemepgode varianten av coleslaw. Vi har brukt rødkål, gulrot og rødløk, og byr på et fargerikt tilbehør til julematen.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 200 g rødkål
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. rødløk
  • 2 ss majones
  • 3 ss lettrømme
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss hakket frisk timian

Slik gjør du

  1. Bruk en skarp kniv eller ostehøvel og skjær rødkål i fine strimler. 
  2. Ha strimlene i en bolle og strø på salt. Klem kålen litt sammen med saltet, slik at den blir litt mykere. Hell av eventuelt vann som samler seg i bunnen av skålen.
Bruk gjerne hansker når du klemmer kålen sammen ettersom rødkål lett setter farge på hendene.
  1. Del rødløk i to, og skjær den i tynne skiver. Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne strimler. Bruk gjerne et rivjern eller juliennejern til denne jobben. Vend løk og gulrot sammen med rødkålen.

Bland de øvrige ingrediensene i en bolle for seg, og deretter inn i kålblandingen. La rødkål-slawen stå i kjøleskap frem til servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB15 04.12.2022 06:34:45