Rødkål-slaw

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Prøv denne kjemepgode varianten av coleslaw. Vi har brukt rødkål, gulrot og rødløk, og byr på et fargerikt tilbehør til julematen.

Ingredienser

  • 200 g rødkål
  • 2 stk gulrot
  • 12 ts salt
  • 1 stk rødløk
  • 2 ss majones
  • 3 ss lettrømme
  • 12 ts kvernet pepper
  • 1 ss hakket frisk timian

Slik gjør du

1. Bruk en skarp kniv eller ostehøvel og skjær rødkål i fine strimler. 

2. Ha strimlene i en bolle og strø på salt. Klem kålen litt sammen med saltet, slik at den blir litt mykere. Hell av eventuelt vann som samler seg i bunnen av skålen.

Bruk gjerne hansker når du klemmer kålen sammen ettersom rødkål lett setter farge på hendene.

3. Del rødløk i to, og skjær den i tynne skiver. Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne strimler. Bruk gjerne et rivjern eller juliennejern til denne jobben. Vend løk og gulrot sammen med rødkålen.

Bland de øvrige ingrediensene i en bolle for seg, og deretter inn i kålblandingen. La rødkål-slawen stå i kjøleskap frem til servering.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.