Lagre

Ingredienser

  • 300 g kokt skinke i biter
  • 0,5 stk. løk
  • 1 stk. purre i tynne ringer
  • 2 ss flytende margarin til steking
  • 5 stk. egg
  • 4 dl skummet melk
  • 1,5 dl cottage cheese
  • 0,75 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 50 g revet halvfet hvitost
  • 0,5 ss flytende margarin til smøring av form
  • 1 pakke blandet babybladsalat (à 65g)
  • 4 skiver grovt brød
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

441kcal

Energi

19.0g

Fett

40.1g

Protein

25.1g

Karbohydrater

3.5mg

Jern

Del

Skinkegrateng

(11)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en barnevennlig og sunn skinkegrateng. Alt blandes enkelt, uten at du behøver å skille egg og stivpiske eggehviter.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 300 g kokt skinke i biter
  • 0,5 stk. løk
  • 1 stk. purre i tynne ringer
  • 2 ss flytende margarin til steking
  • 5 stk. egg
  • 4 dl skummet melk
  • 1,5 dl cottage cheese
  • 0,75 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 50 g revet halvfet hvitost
  • 0,5 ss flytende margarin til smøring av form
  • 1 pakke blandet babybladsalat (à 65g)
  • 4 skiver grovt brød
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

441kcal

Energi

19.0g

Fett

40.1g

Protein

25.1g

Karbohydrater

3.5mg

Jern

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og skjær eventuelt skinke i biter.
Du kan bruke både kokt skinke, smårettskinke, rester av juleskinke/sommerskinke eller du kan bruke pålegg av kylling eller kalkun.
  1. Varm olje i en panne og surr løk til den er blank. Tilsett purre og stek det raskt, ca. 1-2 minutter.
  2. Pisk egg og tilsett melk, cottage cheese, salt, pepper, løk, purre og skinke. Hell eggeblandingen i en smurt, ildfast form.
  3. Fordel revet ost på toppen og stek skinkegratengen på 200 °C, nederste rille i ca. 30 minutter eller til eggestanden har stivnet og fått fin farge. 

Server skinkegratengen varm med brød og salat. Restene er fine som lunsj neste dag.

Steketiden kan variere etter hvor stor eller liten form du bruker og etter hvor mange porsjoner du lager til. Jo tykkere gratengen er, jo lengre steketid trenger den.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant