Skinkegrateng

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Dette er en barnevennlig og sunn skinkegrateng. Alt blandes enkelt, uten at du behøver å skille egg og stivpiske eggehviter.

Ingredienser

  • 300 g kokt skinke i biter
  • 12 stk løk
  • 1 stk purre i tynne ringer
  • 2 ss flytende margarin til steking
  • 5 stk egg
  • 4 dl skummet melk
  • 112 dl cottage cheese
  • 34 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 50 g revet halvfet hvitost
  • 12 ss flytende margarin til smøring av form
  • 1 pakke blandet babybladsalat (à 65g)
  • 4 skiver grovt brød
Vis næringsinnhold
Energi
441kcal
Fett
19.0g
Protein
40.1g
Karbohydrater
25.1g
Jern
3.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og skjær eventuelt skinke i biter.
Du kan bruke både kokt skinke, smårettskinke, rester av juleskinke/sommerskinke eller du kan bruke pålegg av kylling eller kalkun.
  1. Varm olje i en panne og surr løk til den er blank. Tilsett purre og stek det raskt, ca. 1-2 minutter.
  2. Pisk egg og tilsett melk, cottage cheese, salt, pepper, løk, purre og skinke. Hell eggeblandingen i en smurt, ildfast form.
  3. Fordel revet ost på toppen og stek skinkegratengen på 200 °C, nederste rille i ca. 30 minutter eller til eggestanden har stivnet og fått fin farge. 
Steketiden kan variere etter hvor stor eller liten form du bruker og etter hvor mange porsjoner du lager til. Jo tykkere gratengen er, jo lengre steketid trenger den.

Server med grovt brød og salat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.