Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skinkegranteng

Skinkegrateng

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g kokt skinke i biter
  • 0,5 stk. løk
  • 1 stk. purre i tynne ringer
  • 2 ss flytende margarin til steking
  • 5 stk. egg
  • 4 dl skummet melk
  • 1,5 dl cottage cheese
  • 0,75 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ss flytende margarin til smøring av form
  • 50 g revet halvfet hvitost
  • 4 skiver grovt brød
  • 1 pk blandet babybladsalat (à 65g)
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 441 kcal
Fett 19.0 g
Protein 40.1 g
Karbohydrater 25.1 g
Jern 3.5 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (12)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en barnevennlig og sunn skinkegrateng. Alt blandes enkelt, uten at du behøver å skille egg og stivpiske eggehviter.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g kokt skinke i biter
  • 0,5 stk. løk
  • 1 stk. purre i tynne ringer
  • 2 ss flytende margarin til steking
  • 5 stk. egg
  • 4 dl skummet melk
  • 1,5 dl cottage cheese
  • 0,75 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ss flytende margarin til smøring av form
  • 50 g revet halvfet hvitost
  • 4 skiver grovt brød
  • 1 pk blandet babybladsalat (à 65g)
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 441 kcal
Fett 19.0 g
Protein 40.1 g
Karbohydrater 25.1 g
Jern 3.5 mg

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Du kan bruke både kokt skinke, smårettskinke, rester av juleskinke/sommerskinke eller du kan bruke pålegg av kylling eller kalkun.

Server skinkegratengen varm med brød og salat. Restene er fine som lunsj neste dag.

Steketiden kan variere etter hvor stor eller liten form du bruker og etter hvor mange porsjoner du lager til. Jo tykkere gratengen er, jo lengre steketid trenger den.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 19.04.2024 02:11:48