Kyllingform med orzo

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

De små risformede pastakornene som kalles orzo eller risoni er populære i gryter, supper og ovnsretter i Hellas. Vi har laget en alt-i-ett-rett med saftig lårfilet av kylling, fiks ferdig på en halv time.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 212 dl risoni (orzo)
  • 600 g kylling lårfilet
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts tørket oregano
  • 12 ts røkt paprikapulver
  • 14 ts chiliflakes (kan utelates)
  • 3 båter hvitløk
  • 250 g cherrytomat
  • 5 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 50 g kalamataoliven
  • 150 g fetaost
  • 2 ss hakket frisk basilikum
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 12 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Varm en dyp stekepanne og rist tørr orzo/risoni til den er gyllen (dette trinnet er ikke påkrevet, men gjør smaken mye bedre). Hell den over i en skål og sett til side.
  2. Del lårfiletene i to og krydre bitene med oregano, paprika, chili, salt og pepper.
  3. Varm en stekepanne med olje og brun bitene godt på alle kanter. Løft dem over på en tallerken.
  4. Senk varmen litt og tilsett resten av oljen. Fres hvitløk raskt uten at den tar farge. Tilsett kyllingbuljong, cherrytomater delt i to og orzo/risoni. Kok opp og legg i kyllingbitene.  Senk varmen, sett på lokk og la det hele småkoke I ca 15 minutter, til orzoen er gjennomkokt, men fortsatt med tyggemotstand.
  5. Ta pannen av varmen og rør inn oliven. Smuldre fetaosten med fingrene og topp retten med smuldret feta og hakket basilikum. 
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.