Kremet fiskesuppe

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Her er en rask og enkel fiskesuppe som varmer godt og smaker nydelig. Om du er glad i reker eller blåskjell, er det kjempegodt i suppa også!

Ingredienser

4 Porsjoner
  • 2 stk. gulrot i biter
  • 6 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 2 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • 200 g laks eller annen rød fisk
  • 200 g torskefilet eller annen hvit fisk
  • 1 dl frosne erter
  • 1 dl kremfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss frisk gressløk

Slik gjør du

1. Kok opp fiskebuljongen i en gryte og legg i gulrotbitene. La dem koke i 3-4 minutter.

2. Bland melk og hvetemel i et glass med skrulokk, og rist godt. Hell blandingen i fiskebuljongen mens du visper hele tiden. La suppen småkoke i ca. 5 minutter.

Slik lager du toppjevning:

3. Senk temperaturen og legg i fiskebiter og erter. La suppa trekke i ca. 5 minutter. Rør inn fløten og smak til med salt og pepper. Dryss over finklippet gressløk.

Server gjerne suppen med brød eller flatbrød.

Kremet fiskesuppe

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.