Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pizza med lammeskav og chevre

Pizza med lammeskav og chevre

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 0,25 pk fersk gjær
  • 1,5 dl vann
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g hvetemel eller Tipo 0 pizzamel
  • 0,5 ts salt

Pizzasaus:

  • 0,25 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks grovhakkede hermetiske tomater
  • 0,5 ss tørket timian
  • 0,5 ss tørket oregano
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Topping:

  • 400 g lammeskav
  • 190 g chevre (hvit geitost)
  • 1 dl sorte oliven
  • 12 stk. cherrytomat
  • 20 g parmesan
  • 2 stilker frisk rosmarin
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelaget italiensk pizza med lammeskav, chevre, oliven og tomater. Enkelt og veldig, veldig godt.  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 0,25 pk fersk gjær
  • 1,5 dl vann
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g hvetemel eller Tipo 0 pizzamel
  • 0,5 ts salt

Pizzasaus:

  • 0,25 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks grovhakkede hermetiske tomater
  • 0,5 ss tørket timian
  • 0,5 ss tørket oregano
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Topping:

  • 400 g lammeskav
  • 190 g chevre (hvit geitost)
  • 1 dl sorte oliven
  • 12 stk. cherrytomat
  • 20 g parmesan
  • 2 stilker frisk rosmarin

Slik gjør du

  1. Rør gjær ut i lunkent vann, og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, dekk bakebollen med et klede eller plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.
  2. Stek løk og hvitløk i varm panne med olivenolje. Tilsett tomatpure og fres i et par minutter. Ha i tomat, timian, oregano, salt og pepper. La dette koke inn til en tykk og god saus. Avkjøl og kjør til en jevn saus med stavmikser.
  3. Skjær chevre i skiver, tomater i to og riv parmesan fint på et rivjern.
  4. Del deigen i to, og form til to store bolleemner. Kjevle ut emnene til pizzastørrelse og ha dem over på et bakepapirkledt stekebrett. Smør på tomatsaus (la det være igjen en cm. rundt kanten uten saus),og fordel lammeskav, oliven og halve cherrytomater jevnt utover hele pizzaen. Dryss over parmesan og ha en rosmarinkvist på hver pizza.
  5. Stek pizza midt i ovnen på 260 °C i ca. 10 minutter. Pizzaen skal være gyllen og sprø.

Server gjerne med en frisk salat og litt ekstra med parmesan til pizzaen. Mange foretrekker også å «krydre» med en ekstra god olivenolje. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Perfekt pizzadeig med poolish

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB14 28.04.2024 12:42:01