Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
BBQ SVINENAKKE

BBQ svinenakke

Ingredienser

4  porsjoner

Rub:

  • 125 g brunt sukker
  • 160 g sukker
  • 50 g paprikapulver
  • 25 g hvitløkspulver
  • 75 g salt
  • 25 g kvernet pepper
  • 10 g malt ingefær
  • 15 g løkpulver
  • 7 g malt spisskummen
  • 4 g chipotle chilipulver

Ananassalat:

  • 1 stk. frisk ananas
  • 120 g sukkererter
  • 1 stk. rød chili
  • 1 ss frisk ingefær
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 3 ss nøytral olje
  • 1 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grillet svinekjøtt hører til lyse sommerdager. Her er kjøttet rubbet med en god, hjemmelaget rub og servert med en grillet ananassalat.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Rub:

  • 125 g brunt sukker
  • 160 g sukker
  • 50 g paprikapulver
  • 25 g hvitløkspulver
  • 75 g salt
  • 25 g kvernet pepper
  • 10 g malt ingefær
  • 15 g løkpulver
  • 7 g malt spisskummen
  • 4 g chipotle chilipulver

Ananassalat:

  • 1 stk. frisk ananas
  • 120 g sukkererter
  • 1 stk. rød chili
  • 1 ss frisk ingefær
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 3 ss nøytral olje
  • 1 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skjær svinenakke i passelige skiver.
  2. Bland sammen sukker, paprikapulver, hvitløkspulver, salt, pepper, malt ingefær, løkpulver, spisskummen og chilipulver til en god rub. Dryss krydderblandingen rundt på kjøttet til det er dekket. Spar resten av rubben til senere bruk. 
  3. Skrell ananasen, skjær den i to og fjern kjernen. Skjær ananasen i 5 mm tykke halvmåner og pensle disse med litt olje. Grill ananasen på begge sider på sterk varme i totalt 5 minutter, legg på sukkerertene de siste minuttene.
  4. Legg på skiver av svinenakke og grill i ca. 5 minutter på hver side. Legg kjøttet over på indirekte varme, legg på lokk og la det godgjøre seg i 5 minutter til. 
  5. Ta ut frøene av chilien og finhakk den. Bland med finrevet ingefær, frisk koriander, limesaft og olje i en bolle. Ha i de nygrillede ananasbitene og smak om nødvendig til med salt og pepper.

Server gjerne svinenakken med en god bbq-saus til, her er vår anbefaling: https://www.matprat.no/oppskrifter/kos/teigens-bbq-saus/

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7026, server:MP-PRD-WEB12 29.11.2023 05:36:28