BBQ svinenakke

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Grillet svinekjøtt hører til lyse sommerdager. Her er kjøttet rubbet med en god, hjemmelaget rub og servert med en grillet ananassalat.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • ca. 800 g svinenakke uten bein

Rub:

  • 125 g brunt sukker
  • 160 g sukker
  • 50 g paprikapulver
  • 25 g hvitløkspulver
  • 75 g salt
  • 25 g kvernet pepper
  • 10 g malt ingefær
  • 15 g løkpulver
  • 7 g malt spisskummen
  • 4 g chipotle chilipulver

Ananassalat:

  • 1 stk frisk ananas
  • 120 g sukkererter
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss frisk ingefær
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 3 ss olje
  • 1 stk lime
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skjær svinenakke i passelige skiver.
  2. Bland sammen sukker, paprikapulver, hvitløkspulver, salt, pepper, malt ingefær, løkpulver, spisskummen og chilipulver til en god rub. Dryss krydderblandingen rundt på kjøttet til det er dekket. Spar resten av rubben til senere bruk. 
  3. Skrell ananasen, skjær den i to og fjern kjernen. Skjær ananasen i 5 mm tykke halvmåner og pensle disse med litt olje. Grill ananasen på begge sider på sterk varme i totalt 5 minutter, legg på sukkerertene de siste minuttene.
  4. Legg på skiver av svinenakke og grill i ca. 5 minutter på hver side. Legg kjøttet over på indirekte varme, legg på lokk og la det godgjøre seg i 5 minutter til. 
  5. Ta ut frøene av chilien og finhakk den. Bland med finrevet ingefær, frisk koriander, limesaft og olje i en bolle. Ha i de nygrillede ananasbitene og smak om nødvendig til med salt og pepper.

Server gjerne svinenakken med en god bbq-saus til, her er vår anbefaling: https://www.matprat.no/oppskrifter/kos/teigens-bbq-saus/

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.