Pannebiff

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En saftig pannebiff med svensk opphav er et knallgodt alternativ til våre norske kjøttkaker. Pannebiff blir tradisjonelt servert med agurksalat, poteter og sjysaus. 

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 stk løk
  • 1 ts smør eller olje
  • 3 stk kokt potet
  • 1 dl matfløte
  • 2 stk egg
  • 2 dl griljermel eller strøbrød
  • 1 dl konsentrert kyllingfond eller kalvefond
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 ss margarin til steking

Sjysaus:

  • 2 ts maisenna
  • 1 ss vann
  • 4 dl kjøttbuljong (utblandet)

Agurksalat:

  • 2 stk agurk
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 2 ss sukker
  • 2 ss vann
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Server med:

  • 800 g potet
  • 4 ss tyttebærsyltetøy

Slik gjør du

  1. La de to kjøttdeigene stå kaldt i kjøleskapet til de skal brukes.
  2. Riv halvparten av løken på rivjern og la den renne av seg i et dørslag. Avkjøl.
  3. Finhakk resten av løken og stek den gyllen i litt smør eller olje.
  4. Riv eller mos potetene.
  5. Bland revet og stekt løk, poteter, fløte, egg, strøbrød, buljong og soya i en bolle og rør godt. Sett kaldt i 20 minutter.
  6. Bland kjøttdeig, svinekjøttdeig og potetblandingen godt. Bruk gjerne hendene. Krydre med salt og pepper.
  7. Stek en liten prøvekake. Juster smak og konsistens om nødvendig.
  8. Form farsen til store, tykke «biffer». Smelt smør/margarin i en stekepanne og stek biffene på middels varme til de er gyllenbrune på begge sider og gjennomstekte.
  9. Kok opp buljong. Rør sammen maisenna og vann og visp det inn i kraften.
  10. Bruk en ostehøvel og kutt agurk i tynne skiver. Bland sammen eddik, sukker og vann og hell det over skivene. Sett til side i minst 10 minutter.

Server pannebiffene med kokte poteter, agurksalat, sjysaus og tyttebærsyltetøy

 

Skal du steke pannebiff til mange kan du brune dem i pannen først og steke dem ferdig i stekeovnen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.