1. Lag marinade først. Sil av oljen fra de soltørkede tomatene (ta vare på et par spiseskjeer som du kjører sammen med ingrediensene til marinaden). Kjør sammen ingrediensene til marinaden med en stavmikser eller i en food-prosessor. Ta halvparten av marinaden over i en bolle, og sett den andre halvparten av marinaden i kjøleskapet frem til servering.
2. Skjær steinbitfilet i store terninger, og ha fisketerningene i bollen med marinade. Vend alt godt sammen og sett bollen kaldt i 2-3 timer.
3. Skrell gulrot, og bruk en ostehøvel eller en grønnsaksskreller og lag lange strimler av gulroten. Kutt rødløk i store biter, squash i skiver.
4. Tre squashskiver og rødløk på grillspyd, rull gulrotstrimlene sammen og tre på spydene før du trer på marinerte fisketerninger. Gjenta til spydene er fulle.
5. Mål opp couscous og ha det i en bolle. Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og hell det kokende vannet over i bollen. Trekk plastfolie over bollen og la det stå i 5-10 minutter.
6. Legg grillspydene på direkte varme på grillen, og la dem grille i 6-7 minutter. Snu jevnlig slik at det ikke brenner seg.
7. Bruk en gaffel og rør i couscousen slik at den blir luftig og fin. Tilsett finhakket bladpersille, revet sitronskall, sitronsaft og litt olje. Rør alt godt sammen.
Server de deilige grillspydene med fisk og grønnsaker sammen med couscousen og resten av marinaden. Litt grillet sitron smaker også godt til.