Bløtkake med bringebærkrem

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Bløtkake er alltid en vinner! Lag et sukkerbrød i langpanneform, så kan du enkelt trylle frem denne bløtkaken fylt med deilig bringebærkrem om du har mange gjester. 

Ingredienser

  • 10 stk egg
  • 300 g sukker
  • 300 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver

Fyll:

  • 1 dl eplejuice til dynking
  • 2 pakker kremfløte
  • 200 g frosne bringebær
  • 2 ss sukker
  • 200 g eplesyltetøy eller pasjonsfruktsyltetøy

Pynt:

  • 2 stk eggehvite
  • 14 ts salt
  • 70 g sukker
  • 1 kurv bringebær
  • 1 kurv rips

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 160 °C.

  1. Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.
  2. Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.
  3. Sikt mel og bakepulver over eggedosisen.
  4. Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Bruk myke bevegelser og bland til det ikke lenger er melklumper i røren. Husk også å se etter melklumper i bunnen av bollen.
  5. Ha bakepapir i bunnen av en langpanne. Smør formen med smør. Hell røren i formen i et sikk sakk mønster, og stryk lett frem og tilbake med slikkepotten slik at overflaten blir jevn.
  6. Sett formen på nederste rille i ovnen og stek i ca. 45-50 minutter, til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt. La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og avkjøl helt.
  7. Skjær av kantene på sukkerbrødet og del det i to på langs. Del deretter hver «remse» i to lag.
    Sukkerbrødet kan pakkes inn i plastfolie og fryses om du ikke ønsker å fylle det med en gang.
  8. Pisk kremfløte stiv sammen med sukker. Ha ¼ del av den piskede kremen over i en skål og sett den kaldt. Vend inn halvtinte bringebær i resten av kremen.
  9. Legg et av lagene på et brett og dynk det med litt eplejuice. Smør på et tynt lag syltetøy og ha på litt bringebærkrem. Smør kremen ut i et jevnt lag og legg på et nytt sukkerbrødlag. Gjenta prosessen.
    Varier gjerne fyllet med frukter og smaker du er glad i.
  10. Ta skålen med krem ut av kjøleskapet, og smør tilslutt kremen i et tynt lag rundt hele kaken med en kakepalett.
    Lag gjerne kaken dagen i forveien, dekk den med plastfolie og sett den i kjøleskapet. Så kan du konsentrere deg om pyntingen på selve dagen som kaken skal serveres.
  11. Ha eggehviter i bollen og pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne.
  12. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
  13. Smør marengsen på kaken. Ha godt med marengs foran palettkniven når du gjør dette, så unngår du smuler fra kakebunnen. Bruk en skibrenner/créme brûlée brenner, og svi av til du får en fin farge på marengsen. Pynt kaken med friske bringebær og rips.
    Har du ikke skibrenner/créme brûlée brenner kan du sette paien med marengs på øverste rille i en forvarmet stekeovn på 250 °C, bruk gjerne grillfunksjon, til marengsen får en gyllen fin farge. Obs! Dette går raskt - se til at det ikke svir seg.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.