Stekt makrell med spinat og sukkererter

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Fersk makrell er vel sommerfisk nummer én. Å trekke en sølvglinsende, sprellende makrell opp på land kan gi både gammel og ung et kick, og å rense og filetere den før den havner i stekepannen er nyttig kunnskap man tar med seg hele livet. Og så godt som det smaker!

Ingredienser

  • 4 stk makrellfilet
  • 3 ss smør
  • 300 g frisk spinat
  • 2 stk vårløk
  • 100 g sukkererter
  • 12 bunt frisk dill
  • 4 ss rømme

Slik gjør du

  1. Lag et par snitt i skinnet på makrellfiletene. Varm en stekepanne og ha i drøyt halvparten av smøret. Når smøret slutter å bruse er det varmt nok. Legg i filetene med skinnsiden opp og stek dem i 2-3 minutter før du snur dem og steker dem ferdig. La dem hvile i stekepannen mens du tilbereder grønnsakene.
  2. Kutt vårløk og sukkererter i tynne skiver på skrå. Hakk persille.
  3. Varm en stekepanne og ha i smør, spinat, vårløk og sukkererter. Fres grønnsakene til de akkurat faller sammen. Smak til med litt salt og pepper. Og dryss over persille.

Server med rømme og kokte nypoteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.