Stekt makrell med spinat og sukkererter

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Fersk makrell er vel sommerfisk nummer én. Å trekke en sølvglinsende, sprellende makrell opp på land kan gi både gammel og ung et kick, og å rense og filetere den før den havner i stekepannen er nyttig kunnskap man tar med seg hele livet. Og så godt som det smaker!

Ingredienser

  • 4 stk makrellfilet
  • 3 ss smør
  • 300 g frisk spinat
  • 2 stk vårløk
  • 100 g sukkererter
  • 12 bunt frisk dill
  • 4 ss rømme

Slik gjør du

  1. Lag et par snitt i skinnet på makrellfiletene. Varm en stekepanne og ha i drøyt halvparten av smøret. Når smøret slutter å bruse er det varmt nok. Legg i filetene med skinnsiden opp og stek dem i 2-3 minutter før du snur dem og steker dem ferdig. La dem hvile i stekepannen mens du tilbereder grønnsakene.
  2. Kutt vårløk og sukkererter i tynne skiver på skrå. Hakk persille.
  3. Varm en stekepanne og ha i smør, spinat, vårløk og sukkererter. Fres grønnsakene til de akkurat faller sammen. Smak til med litt salt og pepper. Og dryss over persille.

Server med rømme og kokte nypoteter.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.