Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Chili sin carne
Er herlig chili behøver ikke lages med kjøtt! Vi har erstattet kjøttet med ekstra mye grønnsaker, bønner og kikerter - en skikkelig digg vegetarisk hverdagsgryte.
- 2 stk. løk
- 2 stk. gulrot
- 2 stk. rød paprika
- 1 stk. rød chili
- 4 båt hvitløk
- 2 ss nøytral olje
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts malt koriander
- 0.5 ts chilipulver
- 2 boks hakkede tomater
- 2 ts tomatpuré
- 1 boks hermetiske røde bønner
- 1 boks hermetiske kikerter
- 0.5 stk. lime
Tirsdag
Seibiff med løk
Sei er med sitt litt mørke kjøtt en anvendelig og smakfull matfisk. Seibiff med løk er god, norsk tradisjonsmat og en velkjent hverdagsklassiker.
- 3 stk. løk
- 2 ss margarin
- 800 g seifilet
- 4 ss hvetemel
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ss smør
- 0.5 stk. purre
- 250 g cherrytomat
- 100 g frisk spinat
- 2 ss olivenolje
Onsdag
Spareribs med kålsalat
Skikkelig Texas bbq-spareribs med kålsalat og barbecuesaus. Saftig kjøtt som smelter i munnen. En suksesshistorie hvor norsk svinekjøtt møter en eksplosjon av smaker. Jiiiha!
- 125 g brunt sukker
- 160 g sukker
- 50 g paprikapulver
- 25 g hvitløkspulver
- 75 g salt
- 25 g pepper
- 10 g malt ingefær
- 15 g løkpulver
- 7 g malt spisskummen
- 4 g chipotle chilipulver
- 3 kg spareribs
- 0.5 stk. hodekål
- 1 ss salt
- 2 stk. gulrot
- 3 dl kefir
- 1 ss lettrømme
- 0.5 båt hvitløk
- 1 ts honning
- 2 ss olivenolje
- 2 stk. vårløk
- 4 ss bladpersille
- 1 ss sitronsaft
- 2 dråpe tabasco
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 stk. løk
- 3 båt hvitløk
- 2 ss nøytral olje
- 1.5 ts chilipulver
- 4 ts chipotle chilipulver
- 0.5 ts salt
- 1.25 dl kaffe
- 1.25 dl worchestershiresaus
- 2.5 dl ketchup
- 1.25 dl eplecidereddik
- 100 g brunt sukker
Torsdag
Lasagne
Nordmenn har mange favoritter fra det italienske kjøkken, deriblant hjemmelaget lasagne. Ovnsretten består av kjøttsaus og ostesaus som legges lagvis med pastaplater.
- 150 g bacon
- 2 ss nøytral olje
- 400 g kjøttdeig
- 1 stk. løk
- 1 stk. gulrot
- 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
- 1 ss nøytral olje
- 2 ss tomatpuré
- 2 boks hermetiske tomater
- 2 dl kjøttkraft
- 2 ts tørket oregano
- 3 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 6 dl melk
- 5 ss parmesan
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 0.5 ts revet muskatnøtt
- 9 stk. lasagneplater
- 3 dl hvitost
Fredag
Ferske vårruller med kylling
Rispapirruller med friske grønnsaker i spreke farger og saftig kyllingfilet. Nesten som å spise regnbuen! Lag gjerne en peanøttdip eller hoisinsaus til for ekstra asiatisk smak på denne lekre retten.
- 2 stk. kyllingfilet
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts peppermiks
- 1 ss nøytral olje
- 1 stk. gulrot
- 0.5 stk. agurk
- 1 stk. gul paprika
- 0.25 stk. rød spisskål
- 100 g glassnudler
- 25 g frisk koriander
- 16 stk. rispapir
- 0.5 potte frisk koriander
- 2 ss sesamfrø
Lørdag
Lammespyd
Lammekoteletter i skiver er perfekt til grillen. Tre dem på spyd og grill dem på høy varme. Couscous med grillede grønnsaker og persille er skikkelig godt tilbehør.
- 800 g lammekotelett
- 1 ss olivenolje
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts kvernet pepper
- 3 dl grønnsakbuljong (utblandet)
- 1 ss smør
- 3 dl couscous
- 1 bunt vårløk
- 1 bunt frisk grønn asparges
- 2 stk. snackpaprika (spiss paprika)
- 1 potte bladpersille
- 1 ss olivenolje
- 1 stk. sitron
- 2 ss frisk mynte
- 3 dl yoghurt naturell
Søndag
Ørret med fløtestuede grønnsaker
Stekt ørretfilet er nydelig mat til hele familien. Fløtestuede grønnsaker fungerer både som saus og tilbehør i denne retten. Enkelt og kjempegodt.
- 800 g ørretfilet
- 2 ss smør
- 2 stk. vårløk
- 50 g sukkererter
- 100 g brokkoli
- 200 g kokte poteter
- 2 dl edamamebønner (soyabønner)
- 3 dl matfløte
- 2 ss frisk dill
Dessert
Fyrstekake
Fyrstekake er en saftig og god formkake som passer like godt til hverdagskaffen som til høytidelige anledninger. Bak gjerne flere kaker samtidig. Pakk kakene godt inn og legg i fryseren.
- 4 dl hvetemel
- 150 g smør
- 1.5 dl sukker
- 0.5 ts bakepulver
- 3 stk. eggeplomme
- 0.5 ts vaniljesukker
- 250 g mandler
- 200 g melis
- 3 stk. eggehvite
- 2 ss hvitvin
- 0.5 stk. egg
Restetips
Pulled pork sandwich
Pulled pork sandwich med smeltet mozzarella, bbq-saus og syltede jalapeños er en skikkelig digg kombo. Perfekt når du har rester etter en stor porsjon pulled pork, eller når du går for en ferdiglaget variant og unner deg en rask og god snarvei.
- 2 skive brød
- 1 ss smør
- 60 g mozzarella
- 100 g pulled pork
- 0.5 ss bbq-saus
- 5 g hermetisk jalapeño
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.






