Ingredienser

  • 800 g seifilet
  • 4 ss hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin

Stekt løk:

  • 3 stk. løk
  • 2 ss margarin til steking

Salat:

  • 0,5 stk. purre
  • 1 boks cherrytomat
  • 100 g frisk spinat
  • 2 ss olivenolje
Del

Seibiff med løk

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sei er med sitt litt mørke kjøtt en anvendelig og smakfull matfisk. Seibiff med løk er god, norsk tradisjonsmat og en velkjent hverdagsklassiker.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 800 g seifilet
  • 4 ss hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin

Stekt løk:

  • 3 stk. løk
  • 2 ss margarin til steking

Salat:

  • 0,5 stk. purre
  • 1 boks cherrytomat
  • 100 g frisk spinat
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Skjær løk i skiver. Smelt margarin og stek løken på middels varme til den er myk og mørk gyllen. Smak til med salt og pepper og hold den varm.
  2. Skjær fisken i porsjonsstykker. Bland sammen mel, salt og pepper i en dyp tallerken og vend fiskestykkene i melblandingen. Rist av overflødig mel.
  3. Varm en stekepanne med med smør eller margarin. Når det slutter å frese er det varmt nok til at fisken kan legges i. Stek den i 2-3 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på bitene.  Hold fisken varm i stekeovnen på 100 °C.
  4. Skjær purreløk i tynne skiver og del cherrytomater i fire. Fjern de groveste stilkene på spinaten og bland alt i en bolle. Drypp over olivenolje og krydre med salt og pepper. 

Server med kokte poteter.

Sei er en smakfull og god fisk som du gjerne kan lage fiskekaker av selv. Hva sier du til fiskekaker med karristuede rotgrønnsaker neste gang det er fisk til middag?

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant