Seibiff med løk

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Sei er med sitt litt mørke kjøtt en anvendelig og smakfull matfisk. Seibiff med løk er god, norsk tradisjonsmat og en velkjent hverdagsklassiker.

Ingredienser

  • 800 g seifilet
  • 4 ss hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Stekt løk:

  • 3 stk løk
  • 2 ss margarin til steking

Salat:

  • 12 stk purre
  • 1 boks cherrytomat
  • 100 g frisk spinat
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Skjær løk i skiver. Smelt margarin og stek løken på middels varme til den er myk og mørk gyllen. Smak til med salt og pepper og hold den varm.Rens brokkoli og skjær den i fine buketter. Kok i lettsaltet vann, ca. 3 minutter.
  2. Skjær fisken i porsjonsstykker. Bland sammen mel, salt og pepper i en dyp tallerken og vend fiskestykkene i melblandingen. Rist av overflødig mel.
  3. Varm en stekepanne med med margarin. Når det slutter å frese er det varmt nok til at fisken kan legges i. Stek den i 2-3 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på bitene.  Hold fisken varm i stekeovnen på 100 °C.
  4. Skjær purreløk i tynne skiver og del cherrytomater i fire. Fjern de groveste stilkene på spinaten og bland alt i en bolle. Drypp over olivenolje og krydre med salt og pepper. 

Server med kokte poteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.