Pulled pork med julerub

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Det er utrolig digg å lage pulled pork fra bunnen av, med egen rub. Denne gode ruben er med gode julekryddere som nellik og allehånde. Resultatet av innsatsen blir en nice juleburger i brioche med syltet rødkål og rødkål-slaw.

Ingredienser

Pulled pork:

  • 1 kg svinenakke
  • 2 ss sennep
  • 3 dl julerub
  • 3 dl eplejuice
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 ts salt

Rødkål-slaw:

  • 200 g rødkål
  • 2 stk gulrot
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk rødløk
  • 2 ss majones
  • 3 ss lettrømme
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss hakket frisk timian

Syltet rødkål:

  • 0,25 stk rødkål
  • 1 dl eddik, 7 %
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 4 stk hel nellik
  • 2 stk stjerneanis

  • 4 stk brioche hamburgerbrød
  • 1 pk sukkerertspirer eller litt blandet salat

Slik gjør du

  1. Smør svinenakke med sennep og dryss over 2/3 deler av julerub. Legg kjøttet i en ildfast form og sett i ovnen på 120 °C. Stek i ca. 8 timer, eller til kjernetemperaturen på kjøttet er 88 °C.
  2. Bruk en skarp kniv eller ostehøvel og kutt rødkål i strimler til syltet rødkål. Kok opp eddik, sukker, vann og krydder. Ha i rødålen når blandingen koker og sukkeret har løst seg opp. Trekk kjelen til side og avkjøl.
  3. Bruk en skarp kniv eller ostehøvel og skjær rødkål til rødkål-slaw i fine strimler. Ha strimlene i en bolle og strø på salt. Klem kålen litt sammen med saltet, slik at den blir litt mykere. Bruk gjerne hansker når du klemmer kålen sammen ettersom rødkål lett setter farge på hendene. Hell av eventuelt vann som samler seg i bunnen av skålen.
  4. Del rødløk i to, og skjær den i tynne skiver. Bland løkskivene med rødkålen. Rør sammen de øvrige ingrediensene i en bolle for seg, og vend deretter blandingen inn i kålen. La rødkål-slawen stå i kjøleskap frem til servering.
  5. Riv kjøttet fra hverandre ved hjelp av to grillklyper, gafler eller bruk rett og slett fingrene. Kjøttet er veldig varm, så pass på at du ikke brenner deg.
  6. Hell eplejuice og eplecidereddik over det revne kjøttet, ha på resten av rubben og smak eventuelt til med salt.
  7. Rist hamburgerbrød og sett sammen burgeren med spirer, rødkål-slaw, syltet kål og pulled pork.

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.