Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
KALKUNSATAY

Ingredienser

  • 600 g kalkunfilet
  • 2 ss olje
  • 1 ss brunt sukker
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts salt

Peanøttsaus:

  • 1 stk. rød chili
  • 2 stilker sitrongress
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk. sjalottløk
  • 0,25 ts gurkemeie
  • 0,25 ts korianderfrø
  • 0,25 ts malt spisskummen
  • 1 ss olje til steking
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 ts sukker
  • 100 g finhakkede peanøtter
  • 0,5 dl tamarindvann
  • 5 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 0,5 ts salt

Mathavre:

  • 3 dl matkorn
  • ca. 6 dl vann til koking
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. finsnittet vårløk
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 båt revet hvitløk
  • 3 ss finhakket frisk koriander
  • saft av 0,25 stk. lime
  • 1 ss olje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Kalkunsatay

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hvem liker ikke kosemat med asiatiske smaker? Saftig, marinert kalkun på spyd servert med en smakfull peanøttsaus og mettende mathavre. Ja, takk!  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 600 g kalkunfilet
  • 2 ss olje
  • 1 ss brunt sukker
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts salt

Peanøttsaus:

  • 1 stk. rød chili
  • 2 stilker sitrongress
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk. sjalottløk
  • 0,25 ts gurkemeie
  • 0,25 ts korianderfrø
  • 0,25 ts malt spisskummen
  • 1 ss olje til steking
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 ts sukker
  • 100 g finhakkede peanøtter
  • 0,5 dl tamarindvann
  • 5 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 0,5 ts salt

Mathavre:

  • 3 dl matkorn
  • ca. 6 dl vann til koking
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. finsnittet vårløk
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 båt revet hvitløk
  • 3 ss finhakket frisk koriander
  • saft av 0,25 stk. lime
  • 1 ss olje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

1. Skjær kalkunfilet i terninger (3 x 3 cm).  Bland sammen olje, brunt sukker, malt koriander og salt i en bolle. Ha kalkunterningene i bollen og rør rundt. Mariner kjøttet i minst 30 minutter.

2. Mos chili, sitrongress, hvitløk, sjalottløk, gurkemeie, korianderfrø og spisskummen til peanøttsaus i en morter eller kjør det sammen i en foodprosessor.

3. Fres blandingen i en liten kjele med litt olje, 2 minutter. Hell på kokosmelk og ha i sukker, peanøtter, tamarindvann og fiskesaus.

Tamarind fås kjøpt i butikker med et godt utvalg av asiatiske matvarer. Det selges oftest i blokker. Skjær av en liten bit og løs den opp i litt vann, da får du tamarindvann til dressingen. Blokken holder seg lenge i kjøleskapet. Alternativt kan du bruke tamarindpaste som blandes ut med litt vann.

4. La sausen småkoke til den tykner, ca. 30 minutter. Kjør sausen med en stavmikser hvis du ønsker en jevnere saus. Smak til med salt.

5. Kok mathavre i en kjele med lettsaltet vann, 10-12 minutter. Trekk kjelen av platen, og vend inn vårløk, chili, hvitløk, koriander, limesaft, olje, salt og pepper.

Byggkorn,mathavre, matbygg, perlehvete og perlespelt er noen typer matkorn du kan kjøpe i de fleste dagligvareforetninger.

6. Tre kjøttet på spyd, og grill kalkunspydene på middels varme i 5-6 minutter. Spydene kan også stekes i panne eller stekeovn.

Server kalkunsatay med mathavre og deilig peanøttsaus. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB11 27.11.2022 02:35:59