Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
KALKUNSATAY

Kalkunsatay

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kalkunfilet
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss brunt sukker
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts salt

Peanøttsaus:

  • 1 stk. rød chili
  • 2 stk. sitrongress
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk. sjalottløk
  • 0,25 ts gurkemeie
  • 0,25 ts korianderfrø
  • 0,25 ts malt spisskummen
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 ts sukker
  • 100 g peanøtter
  • 0,5 dl tamarindvann
  • 5 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 0,5 ts salt

Havreris:

  • 3 dl havreris
  • 1 stk. vårløk
  • 1 stk. rød chili
  • 1 båt hvitløk
  • 3 ss frisk koriander
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 1 ss nøytral olje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hvem er det som ikke liker kosemat med asiatiske smaker? Saftige biter av marinert kalkun grillet på spyd og servert med en deilig peanøttsaus vil garantert vekke begeistring. Sammen med en salat av havreris blir det en fullverdig middag.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kalkunfilet
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss brunt sukker
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts salt

Peanøttsaus:

  • 1 stk. rød chili
  • 2 stk. sitrongress
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk. sjalottløk
  • 0,25 ts gurkemeie
  • 0,25 ts korianderfrø
  • 0,25 ts malt spisskummen
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 ts sukker
  • 100 g peanøtter
  • 0,5 dl tamarindvann
  • 5 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 0,5 ts salt

Havreris:

  • 3 dl havreris
  • 1 stk. vårløk
  • 1 stk. rød chili
  • 1 båt hvitløk
  • 3 ss frisk koriander
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 1 ss nøytral olje

Slik gjør du

  1. Skjær kalkunfilet i terninger (3 x 3 cm).  Bland sammen olje, brunt sukker, malt koriander og salt i en bolle. Ha kalkunterningene i bollen og rør rundt. Mariner kjøttet i minst 30 minutter.
  2. Mos chili, sitrongress, hvitløk, sjalottløk, gurkemeie, korianderfrø og spisskummen til peanøttsaus i en morter eller kjør det sammen i en foodprosessor.
  3. Fres blandingen i en liten kjele med litt olje i ca. 2 minutter. Hell på kokosmelk og tilsett sukker, hakkede peanøtter, tamarindvann og fiskesaus.

     

    Tamarind fås kjøpt i butikker med et godt utvalg av asiatiske matvarer. Det selges oftest i blokker. Skjær av en liten bit og løs den opp i litt vann, da får du tamarindvann til dressingen. Blokken holder seg lenge i kjøleskapet. Du kan også bruke tamarindpaste som du blander ut med litt vann.

  4. La sausen småkoke til den tykner, ca. 20 minutter. Kjør sausen med en stavmikser hvis du ønsker en jevnere saus. Smak til med litt salt.
  5. Finsnitt vårløk, og finhakk chili, hvitløk og koriander. 
  6. Kok havreris etter anvisning på pakken. Trekk kjelen av platen og hell av eventuelt overflødig vann. Vend inn vårløk, chili, hvitløk, koriander, limesaft og olje. Smak til med litt salt og pepper.

Havreris kan byttes ut med byggryn, perlespelt eller andre typer matkorn. 

  1. Bruker du trespyd, bør de bløtlegges i minst 10 minutter før bruk for at de ikke skal ta fyr på grillen. Træ kalkunkjøttet på spydene og grill dem på middels varme i 5-6 minutter, til de er gjennomstekte. Du kan også steke spydene i stekepanne eller stekeovn.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB15 15.07.2024 03:35:23