Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pad Thai - stekte nudler med svinekjøtt

PAD THAI - stekte nudler med svinekjøtt

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g risnudler
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss tamarindsaus
  • 1 ss sukker
  • 1 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ts chilipulver
  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 3 ss soyaolje
  • 1 ss hakket rødløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 4 ss tofu/ soyapudding i terninger
  • 3 stk. vårløk (skjæres i ca. 3 cm biter)
  • 2 dl ferske bønnespirer
  • 3 ss hakkede peanøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1054 kcal
Fett 30 g
Protein 52 g
Karbohydrater 139 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pad thai - en av Thailands nasjonalretter, og kanskje en av de mest kjente rettene fra Smilets land? Vår pad thai er laget med strimlet svinekjøtt, risnudler og klassiske thailandske smaker.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g risnudler
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss tamarindsaus
  • 1 ss sukker
  • 1 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ts chilipulver
  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 3 ss soyaolje
  • 1 ss hakket rødløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 4 ss tofu/ soyapudding i terninger
  • 3 stk. vårløk (skjæres i ca. 3 cm biter)
  • 2 dl ferske bønnespirer
  • 3 ss hakkede peanøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1054 kcal
Fett 30 g
Protein 52 g
Karbohydrater 139 g

Slik gjør du

  1. Legg risnudler i lunkent vann i 5-15 minutter. 
  2. Bland sammen fiskesaus, tamarindsaus, sukker, østerssaus og chilipulver i en liten skål, sett sausen til side.
  3. Finhakk rødløk og hvitløk, skjær tofu i terninger og finsnitt vårløk. 
  4. Varm en wok eller dyp stekepanne, ha i olje og stek strimlet svinekjøtt og tofu raskt på høy temperatur. Ha i løk og hvitløk og stek videre i et par minutter mens du rører rundt i pannen av og til.
  5. Hell av vannet på nudlene og ha dem i pannen sammen med sausen. Husk hele tiden å blande og bevege godt i pannen slik at det ikke svir seg.
  6. Tilsett vårløk og bønnespirer og bland alt forsiktig sammen. La det hele bli gjennomvarmt.
  7. Dryss over litt knuste peanøtter og server, gjerne med skåler med mer vårløk, peanøtter, chilipulver og bønnespirer ved siden av.
Press gjerne litt fersk lime eller sitron over. Den syrlige smaken passer godt til sødmen i retten.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB13 16.10.2024 04:27:49