Ingredienser

Eple- og sellerisuppe:

  • 1 stk. grovhakket løk
  • 1 stilk grovhakket stilkselleri (stangselleri)
  • 1 ss olje til steking
  • 0,5 stk. sellerirot i terninger
  • 2 stk. røde eple , skrelt og i biter
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 l vann
  • 2 stk. grønnsak- eller hønsebuljongterning
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Topping:

  • 3 stk. kyllingfilet i små terninger
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 ss grovhakket hasselnøtter
  • 1 ss grovhakket frisk salvie
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

373.5kcal

Energi

14g

Fett

28.9g

Protein

30.4g

Karbohydrater

1.9mg

Jern

Del

Eple- og sellerisuppe med kylling og hasselnøtter

(4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Eple og selleri er en klassisk kombinasjon i matretter, her som en fantastisk suppe. Toppet med mør, norsk kylling i små terninger, hasselnøtter og frisk salvie er eple- og sellerisuppe en mild og super lunsj, middag eller kveldsrett.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Eple- og sellerisuppe:

  • 1 stk. grovhakket løk
  • 1 stilk grovhakket stilkselleri (stangselleri)
  • 1 ss olje til steking
  • 0,5 stk. sellerirot i terninger
  • 2 stk. røde eple , skrelt og i biter
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 l vann
  • 2 stk. grønnsak- eller hønsebuljongterning
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Topping:

  • 3 stk. kyllingfilet i små terninger
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 ss grovhakket hasselnøtter
  • 1 ss grovhakket frisk salvie
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

373.5kcal

Energi

14g

Fett

28.9g

Protein

30.4g

Karbohydrater

1.9mg

Jern

Slik gjør du

  1. Fres løk og stangselleri i en varm kjele med olje til det er blankt. Tilsett sellerirot, eple og timian, og fres videre under omrøring i ca. 5 minutter.
  2. Hell på vann og ha i buljongterning. Kok suppen på middles varme til grønnsakene er møre, 15-20 minutter.
  3. Trekk kjelen av platen og kjør suppen jevn med stavmikser, eller i en foodprosessor. Smak til med salt og pepper.
  4. Brun små terninger av kylling i en stekepanne med margarin, 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper. Ha i grovhakkede hasselnøtter og salvie.

Hell suppen i dype skåler og topp med stekt kylling, hasselnøtter og salvie. Server med  grove rundstykker eller grove minibaguetter.

Skal du lage suppe til mange, eller vil forberede alle ingrediensene på forhånd, legg eplebitene i en bolle med kaldt vann og litt sitronsaft for å hindre oksidasjon og misfarging.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant