Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eple- og sellerisuppe med kylling og hasselnøtter

Eple- og sellerisuppe med kylling og hasselnøtter

Ingredienser

porsjoner

Eple- og sellerisuppe:

  • 1 stk. grovhakket løk
  • 1 stilk grovhakket stilkselleri (stangselleri)
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 stk. sellerirot i terninger
  • 2 stk. røde eple , skrelt og i biter
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 l vann
  • 2 stk. grønnsak- eller hønsebuljongterning

Topping:

  • 450 g kyllingfilet
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 ss grovhakket hasselnøtter
  • 1 ss grovhakket frisk salvie
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 373.5 kcal
Fett 14 g
Protein 28.9 g
Karbohydrater 30.4 g
Jern 1.9 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Eple og selleri er en klassisk kombinasjon i matretter, her som en fantastisk suppe. Toppet med mør, norsk kylling i små terninger, hasselnøtter og frisk salvie er eple- og sellerisuppe en mild og super lunsj, middag eller kveldsrett.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Eple- og sellerisuppe:

  • 1 stk. grovhakket løk
  • 1 stilk grovhakket stilkselleri (stangselleri)
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 stk. sellerirot i terninger
  • 2 stk. røde eple , skrelt og i biter
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 l vann
  • 2 stk. grønnsak- eller hønsebuljongterning

Topping:

  • 450 g kyllingfilet
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 ss grovhakket hasselnøtter
  • 1 ss grovhakket frisk salvie
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 373.5 kcal
Fett 14 g
Protein 28.9 g
Karbohydrater 30.4 g
Jern 1.9 mg

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Hell suppen i dype skåler og topp med stekt kylling, hasselnøtter og salvie. Server med  grove rundstykker eller grove minibaguetter.

Skal du lage suppe til mange, eller vil forberede alle ingrediensene på forhånd, legg eplebitene i en bolle med kaldt vann og litt sitronsaft for å hindre oksidasjon og misfarging.
Eple- og sellerisuppe med kylling og hasselnøtter

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB14 18.06.2024 19:55:27