Fiskeboller i karrisaus

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Fiskeboller i karrisaus er skikkelig retromat, og like godt i dag som på 1970 - tallet! Om noen i familien er skeptisk til karrismaken, så lag sausen uten, og dryss karri over på tallerkenen. 

Ingredienser

  • 2 ss margarin
  • 2 ts karri
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 2 dl kraft fra fiskeboller
  • 400 g fiskeboller

Råkost

  • 3 stk gulrot
  • 1 stk eple
  • saft av 0,5 stk sitron
  • 1 ts sukker

Slik gjør du

  1. Smelt margarin i en kjele og tilsett karri. La det frese i noen sekunder, slik at det begynner å dufte. Rør inn hvetemel.
  2. Tilsett fiskebollekraft og melk og visp godt, slik at det ikke blir klumper i sausen. Kok opp, senk varmen og la sausen småkoke et par minutter. Tilsett mer melk om sausen blir for tykk. Pass på at den ikke brenner seg i bunnen. Smak til med salt og pepper.
  3. Ha fiskebollene i sausen og la dem bli gjennomvarme.
  4. Riv gukrot og eple grovt og ha det i en bolle. smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper.

Server fiskebollene med kokte poteter og råkost. Brokkoli eller andre grønnsaker er også godt til.

Fiskeboller i karrisaus

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.