Eplemos

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Deilig eplemos er aller best hjemmelaget, og supert å lage når norske epler er i sesong. Eplemos passer som pålegg på brødskiva, sammen med ost og til desserter.

Ingredienser

  • 7 stk eple
  • 1 dl sukker
  • 12 dl vann

Slik gjør du

1.    Skrell epler, og kutt i biter.

2.    Ha eplebiter, sukker og vann i en kjele og kok til eplene er møre og begynner å bli mos.

3.    Avkjøl mosen.1.    Skrell epler, og kutt i biter1. Skrell epler, og kutt i biter.

2. Ha eplebiter, sukker og vann i en kjele og kok til eplene er møre og begynner å bli mos.

3. Avkjøl mosen.

  1. Skrell epler, fjern kjernehuset og skjær eplene i biter.
  2. Ha eplebiter, sukker og vann i en kjele og kok til eplene er møre og begynner å bli mos.
  3. Avkjøl mosen.
Norske epler trenger ofte kort koketid og moser seg lett. Lager du eplemos av fastere epler må du kanskje øke både mengden vann, sukker og ikke minst koketid.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.