Lagre

Ingredienser

  • 7 stk. eple
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl vann
Del

Eplemos

(7)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Deilig eplemos er aller best hjemmelaget, og supert å lage når norske epler er i sesong. Eplemos passer som pålegg på brødskiva, sammen med ost og til desserter.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 7 stk. eple
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl vann

Slik gjør du

1.    Skrell epler, og kutt i biter.

2.    Ha eplebiter, sukker og vann i en kjele og kok til eplene er møre og begynner å bli mos.

3.    Avkjøl mosen.1.    Skrell epler, og kutt i biter1. Skrell epler, og kutt i biter.

2. Ha eplebiter, sukker og vann i en kjele og kok til eplene er møre og begynner å bli mos.

3. Avkjøl mosen.

  1. Skrell epler, fjern kjernehuset og skjær eplene i biter.
  2. Ha eplebiter, sukker og vann i en kjele og kok til eplene er møre og begynner å bli mos. Norske epler trenger ofte kort koketid og moser seg lett. Lager du eplemos av fastere epler må du kanskje øke både mengden vann, sukker og ikke minst koketid.
  3. Avkjøl mosen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant