Eplemos

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Deilig eplemos er aller best hjemmelaget, og supert å lage når norske epler er i sesong. Eplemos passer som pålegg på brødskiva, sammen med ost og til desserter.

Ingredienser

  • 7 stk. eple
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl vann

Slik gjør du

1.    Skrell epler, og kutt i biter.

2.    Ha eplebiter, sukker og vann i en kjele og kok til eplene er møre og begynner å bli mos.

3.    Avkjøl mosen.1.    Skrell epler, og kutt i biter1. Skrell epler, og kutt i biter.

2. Ha eplebiter, sukker og vann i en kjele og kok til eplene er møre og begynner å bli mos.

3. Avkjøl mosen.

  1. Skrell epler, fjern kjernehuset og skjær eplene i biter.
  2. Ha eplebiter, sukker og vann i en kjele og kok til eplene er møre og begynner å bli mos. Norske epler trenger ofte kort koketid og moser seg lett. Lager du eplemos av fastere epler må du kanskje øke både mengden vann, sukker og ikke minst koketid.
  3. Avkjøl mosen.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt fra 1. juli til 9. august pga ferie