Ingredienser

  • ca. 800 g godt utvannet klippfisk loin

Ratatouille:

  • 1 stk. grønn squash
  • 1 stk. aubergine
  • 2 stk. rødløk
  • 2 stk. paprika , gjerne forskjellige farger
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • ca. 150 g cherrytomat
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 dl friske urter f.eks basilikum, oregano, timian, merian
Del

Klippfisk med grillet ratatouille

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Klippfisk er ikke bare bacalao - den er fantastisk å grille! Legg store stykker klippfisk på grillen i sommer, og server med en nydelig grillet ratatouille - en smaksfest av en rett!  Bare husk å vanne ut klippfisken nok!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • ca. 800 g godt utvannet klippfisk loin

Ratatouille:

  • 1 stk. grønn squash
  • 1 stk. aubergine
  • 2 stk. rødløk
  • 2 stk. paprika , gjerne forskjellige farger
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • ca. 150 g cherrytomat
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 dl friske urter f.eks basilikum, oregano, timian, merian

Slik gjør du

  1. Tørk godt av klippfisken og del den om nødvendig i mindre stykker.
  2. Pensle stykkene med litt olje og legg dem på direkte varme på grillen i 3-4 minutter. Snu stykkene forsiktig og legg dem over på indirekte varme. Fisken er ferdig i løpet av 2-3 minutter, eller når den flaker seg. 
  3. Kutt squash, aubergine, rødløk og paprika i grove biter. Behold skallet på hvitløkbåtene. Drypp over litt olivenolje og bland godt, slik at alle grønnsakene får olje på seg. 
  4. Ha rundt halvparten av grønnsakebitene i en grillkurv og sett den over direkte varme på grillen. Krydre med salt og pepper og grill grønnsakene til de har fått en fin gyllen farge. Snu litt på dem underveis, slik at de ikke blir brente.
  5. Ha de ferdiggrillete grønnsakene over på et fat, og fortsett med resten av grønnsakene på samme måte, til alt er ferdig grillet. Plukk ut hvitløkbåtene og klem ut den myke innmaten. Knus innmaten med en gaffel og ha den i en liten skål.
  6. Ha cherrytomatene i grillkurven og grill dem til de er myke og begynner å sprekke opp. Ha dem over på fatet sammen med resten av grønnsakene.
  7. Hell forsiktig væsken som har dannet seg i bunnen av fatet over i skålen med den knuste hvitløken. Bland godt og smak til med litt vineddik. Hell dressingen over grønnsakene og dryss over raust med hakkede urter. Bland forsiktig og smak til med litt salt og pepper. 

Pynt med litt friske urter og server den grillede klippfisken med ratatouille, og gjerne kokte nypoteter. 

Klippfisk med grillet ratatouille

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant