Red velvet kake

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Red velvet er like saftig og god som den er vakker, og imponerer de aller fleste. Lag denne kaken neste gang du vil imponere!

Ingredienser

12 Porsjoner

Kakebunn:

  • 150 g smør romtemperert
  • 3 dl sukker
  • 2 stk egg
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ss kakaopulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2,5 dl kulturmelk
  • 1,5 ts kraftig rød konditorfarge
  • 2 ss melk

Smørkrem:

  • 200 g meierismør
  • 200 g kremost naturell
  • 500 g melis
  • skall og saft av 0,5 stk sitron

Pynt:

  • 15 stk bringebær
  • 10 stk jordbær

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 °C . Smør og mel en kakeform på ca. 22 cm i diameter. 
  2. Ha romtemperert smør og sukker i en kjøkkenmaskin. Pisk til blandingen har blitt luftig og hvit. 
  3. Tilsett ett og ett egg om gangen, pisk godt mellom hvert egg. 
  4. Ha i hvetemel, kakaopulver, vaniljesukker, bakepulver, natron, kulturmelk og konditorfarge. Kjør i kjøkkenmaskinen til blandingen har blitt jevn og godt blandet. 
  5. Ha røren i kakeformen og stek i ovnen i ca. 1 time. Test med en kakenål for å se om den kommer ut ren.
  6. La kaken avkjøles helt før den deles i to. Dynk med melk på begge bunnene. 
  7. Lag smørkrem. Ha romtemperert smør, kremost, melis og sitron i en kjøkkenmaskin og pisk til blandingen har blitt luftig og kremete. 
  8. Smør på smørkremen i midten av kaken og så på toppen og siden av kaken. Kaken kan med fordel settes kjølig frem til servering. Da får smørkremen satt seg. 
  9. Pynt med jordbær og bringebær før servering. 

Kakebunnen kan med fordel dynkes med melk eller eplejuice når den er delt i to. Da blir kaken enda saftigere!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.