Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gratinert svinekam med bønne- og tomatsalat

Ingredienser

  • ca. 2 kg røkt svinekam med bein
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 2 stilker frisk timian
  • 3 dl vann

Sennesgratinering

  • 3 ss grov dijonsennep
  • 2 ss flytende honning
  • 1 ss frisk persille
  • 0,25 ts kvernet pepper

Bønne- og tomatsalat

  • 100 g aspargesbønner
  • 150 g cherrytomat
  • 1 boks hvite bønner (ferdig kokt) á 380 g
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss flytende honning
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss frisk persille
Del

Sennepsgratinert svinekam med bønne- og tomatsalat

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Røkt svinekam med bein er deilig røff og rustikk mat som egner seg godt til et raust vennelag. Avslutt steketiden med å gni kammen inn med honning, sennep og urter, og server med en fargerik og smakfull salat med bønner og cherrytomater. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • ca. 2 kg røkt svinekam med bein
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 2 stilker frisk timian
  • 3 dl vann

Sennesgratinering

  • 3 ss grov dijonsennep
  • 2 ss flytende honning
  • 1 ss frisk persille
  • 0,25 ts kvernet pepper

Bønne- og tomatsalat

  • 100 g aspargesbønner
  • 150 g cherrytomat
  • 1 boks hvite bønner (ferdig kokt) á 380 g
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss flytende honning
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss frisk persille

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Kjøttet er ferdig stekt når termometeret viser 68-72 °C. Dette tar 2 1/2 - 3 timer, avhengig av tykkelsen på kjøttet. Steker du kjøttet på høyere temperatur, vil steketiden bli kortere. 

Kraften fra den ildfaste formen kan du godt bruke videre, for eksempel til å lage saus av. Sil kraften og jevn den med litt maisenna rørt ut i kaldt vann, eller lage en meljevning og smak til sausen med en skvett fløte. Grønnsakene kan du serveres ved siden av. 

Gratinert svinekam med bønne- og tomatsalat

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB11 21.03.2023 21:42:35