Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Smultringer

Smultringer

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 30 smultringer

  • 4 stk. egg
  • 250 g sukker
  • 1 dl pisket kremfløte
  • 100 g smeltet smør
  • 1 ts revet sitronskall
  • ca. 500 g hvetemel
  • 0,25 ts malt kardemomme
  • 1 ts hornsalt

  • 3 pk smult til steking
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (48)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Smultringer hører julen til, og er for mange et av de tradisjonelle sju slag, som må på bordet i jula. Smultringer smaker nydelig ellers i året også, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Smultringer er fine å fryse. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 30 smultringer

  • 4 stk. egg
  • 250 g sukker
  • 1 dl pisket kremfløte
  • 100 g smeltet smør
  • 1 ts revet sitronskall
  • ca. 500 g hvetemel
  • 0,25 ts malt kardemomme
  • 1 ts hornsalt

  • 3 pk smult til steking

Slik gjør du

  1. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett pisket krem og smeltet, avkjølt smør. Ha i sitronskall og mel tilsatt kardemomme og hornsalt. Rør deigen sammen, og la den hvile en stund i kjøleskapet.
  2. Kjevle ut litt av deigen til en ca. 1 cm tykk leiv. Stikk ut emner med en smultringutstikker.
  3. Kok kakene i smult eller matfett (ca. 180 °C) til de er jevnt gyllenbrune og stekt helt igjennom.

Les våre gode råd om smultbakst eller sjekk hvilke julekaker du kan bake i god tid og fryse ned.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7088, server:MP-PRD-WEB15 07.12.2023 11:31:31