Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Asiatisk stekt egg
Har du fått med deg denne trendy TikTok-retten? Stekt egg i kinesisk saus er en rask og enkel smaksbombe! Passer perfekt når du er fysen på noe digg, enten som lunsj, middag eller kveldsmat.
- 2 dl jasminris
- 4 dl vann
- 3 ss lys soyasaus
- 1 ss søt soyasaus (ketjap manis)
- 1 ss østerssaus (oyster sauce)
- 1 ss riseddik
- 2 ss ketchup
- 0.5 ss potetmel
- 1 ss sukker
- 2 dl vann
- 4 stk. egg
- 1 båt hvitløk
- 1 ss frisk gressløk
Tirsdag
Lettsaltet torsk med bacon
Lettsaltet torsk vekker til live gode barndomsminner for mange. Sammen med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter, er dette norsk tradisjonskost på sitt beste. Lettsaltet torsk vekker til live gode barndomsminner for mange. Sammen med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter, er dette norsk tradisjonskost på sitt beste.
- 1 kg potet
- 1 ss smør
- 2 dl melk
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 250 g bacon
- 200 g gulrot
- 1 ss smør
- 800 g lettsaltet torsk
Onsdag
Spagetti Bolognese
Pasta i alle former og fasonger er populær mat for de aller fleste, og øverst på popularitetsskalaen regjerer nok spagetti Bolognese - spagetti med kjøttsaus! Her er en enkel og barnevennlig versjon. Vil du ha den litt “tøffere”, så tilsett et par finhakkede hvitløkbåter sammen med de andre grønnsakene.
- 400 g karbonadedeig
- 2 ss margarin
- 1 stk. gulrot
- 1 stk. løk
- 2 stk. stilkselleri (stangselleri)
- 2 ss tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 0.25 ts malt muskat
- 0.5 ts sukker
- 400 g fullkornspagetti
Torsdag
Urtestekt kalkunbryst
Helstekt kalkunfilet er nydelig mat til jul, nyttår og andre fester. Skjær den stekte kalkunfileten i pene skiver og server den med deilige aspargesbønner og rød grønnkål.
- 1200 g kalkunfilet
- 3 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 ss frisk rosmarin
- 1 ss frisk timian
- 1 ss frisk estragon
- 1 ss frisk kruspersille
- 1 l kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen)
- 1 dl sherry
- 5 ss hvetemel
- 3 dl kremfløte
- 4 dråpe sukkerkulør
- 1 ss dijonsennep
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 250 g aspargesbønner
- 0.5 pk rød grønnkål
- 1 pk sukkerertspirer
- 2 dl mandler
Fredag
Rekepai
Rekepai er deilig og lettvint til lunsj eller en lett middag. Forstek paiskallet og hell over pillede reker, dill, matfløte og egg. Server med en god salat.
- 150 g smør
- 250 g hvetemel
- 2 ss vann
- 400 g pillede reker
- 4 dl kremfløte
- 3 stk. egg
- 40 g frisk dill
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
Lørdag
Ribbe med asiatisk glaze
Deilig, klissete ribbe med masse smak! Saftig svinekjøtt, glaze med asiatiske smaker, servert med friske grønnsaker! Utradisjonell ribbe, men minst like god som klassikeren!
- 2 kg tynnribbe
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 stk. sitrongress
- 3 dl søt soyasaus (ketjap manis)
- 2 ss riseddik
- 4 ss brunt sukker
- 2 stk. grønn chili
- 4 båt hvitløk
- 4 cm frisk ingefær
- 1 stk. lime
- 1 stk. hel kanel
- 2 stk. stjerneanis
- 2 stk. gulrot
- 4 stilk stilkselleri (stangselleri)
- 3 stk. vårløk
- 4 ss frisk koriander
- 2 ss sesamfrø
- 1 ss nøytral olje
- 0.5 ts salt
- 0.25 ss pepper
Søndag
Thailandsk hønsesuppe
Dette er en utrolig god suppe som virkelig gjør honnør på den lange koketiden. Kokt høns gir en god kraft og er et perfekt utgangspunkt for suppe. Thaillandsk hønsesuppe passer godt som gjestemat.
- 250 g hønsekjøtt (kjøtt fra kokt høne)
- 2 ss nøytral olje
- 2 stk. løk
- 3 båt hvitløk
- 2.5 ts malt spisskummen
- 1 ts gurkemeie
- 1 stk. rød chili
- 1 stk. lime
- 1 l hønsekraft (kraft fra kokt høne)
- 2 dl kokosmelk
- 2 ss soyasaus
- 2.5 ss maisenna
- 2 ss frisk koriander
Dessert
Vepsebol
Vepsebol er en julekake mange ønsker å ha i kakeboksen, men denne kan også nytes gjennom hele året! Oppskriften gir ca. 24 vepsebol.
- 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
- 250 g mandler
- 4 stk. eggehvite
- 0.25 ts salt
- 250 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
Restetips
Isparfait med brente mandler
Hjemmelaget isparfait er en super juledessert. Det er gøy å lage iskrem fra bunnen av. I tillegg er det lettvint å ha desserten ferdiglaget i fryseren før selskapet. Brente mandler er sesongriktig og godt tilbehør til en juledessert.
- 4 stk. eggeplomme
- 4 ss sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 4 dl kremfløte
- 200 g mandler
- 100 g sukker
- 1 dl vann
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ss smør
- 1 ss nøytral olje
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.






