Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lettsaltet torsk med bacon

Ingredienser

  • 800 g lettsaltet torsk
  • 250 g i terninger bacon
  • 1 ss smør
  • 200 g gulrot

Potetmos

  • 1 kg melne potet
  • 1 ss smør
  • 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Del

Lettsaltet torsk med bacon

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lettsaltet torsk vekker til live gode barndomsminner for mange. Sammen med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter, er dette norsk tradisjonskost på sitt beste. 

Lettsaltet torsk vekker til live gode barndomsminner for mange. Sammen med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter, er dette norsk tradisjonskost på sitt beste. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 800 g lettsaltet torsk
  • 250 g i terninger bacon
  • 1 ss smør
  • 200 g gulrot

Potetmos

  • 1 kg melne potet
  • 1 ss smør
  • 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skrell poteter til potetmos, og kok dem møre i usaltet vann. Mens potetene koker, tilbereder du resten.
  2. Reinskjær fisk for finner og bein. Del i rause porsjonsstykker. Kok opp usaltet vann i en vid kjele og legg i fiskestykkene. Kok opp, sett på lokk og trekk kjelen av platen. La fisken trekke i 8-9 minutter.
  3. Stek baconterninger i smør til det er gyllent. Sett til side og hold varmt.
  4. Skrell gulrøttene, og kutt dem i mindre biter. Kok gulrotbitene knapt møre i litt lettsaltet vann. Hell av kokevannet og rør inn ½ ss smør.
  5. Hell av kokevannet på potetene når de er møre og la dem dampe seg tørre et par minutter. Mos dem grovt. Rør inn resten av smøret og melk, og smak til med salt og pepper. Juster eventuelt konsistensen med litt mer melk.

Server fiskemiddagen rykende varm, gjerne med litt sennep.

Løft fisken ut av kokevannet med en hullsleiv og over på litt kjøkkenpapir før du løfter den videre til tallerken eller fat. Slik slipper du å få for mye av kokevannet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB13 26.03.2023 18:15:55