Spagetti Bolognese

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Pasta i alle former og fasonger er populær mat for de aller fleste, og øverst på popularitetsskalaen regjerer nok spagetti Bolognese - spagetti med kjøttsaus! Her er en enkel og barnevennlig versjon. Vil du ha den litt “tøffere”, så tilsett et par finhakkede hvitløkbåter sammen med de andre grønnsakene.

Ingredienser

  • 400 g karbonadedeig
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 1 stk finhakket gulrot
  • 1 stk finhakket løk
  • 2 stk finhakket stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • ¼ ts malt muskat
  • ½ ts sukker
  • 400 g spagetti

Slik gjør du

  1. Ha margarin eller olje i en varm stekepanne. Vent til margarinen slutter å bruse, og stek karbonadedeigen i to omganger. Bruk en stekespade til å dele den i mindre biter.
  2. Ha i hakkede grønnsaker, tomatpurè, hermetisk tomat og buljong.
  3. Kok opp,senkvarmen og la sausen småkoke i 15-20 minutter. Smak til med salt, pepper, muskat og sukker.
  4. Kok spagetti etter anvisning på pakken.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.