Thailandsk hønsesuppe

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Dette er en utrolig god suppe som virkelig gjør honnør på den lange koketiden. Kokt høns gir en god kraft og er et perfekt utgangspunkt for suppe. Thaillandsk hønsesuppe passer godt som gjestemat. 

Ingredienser

  • 250 g hønsekjøtt (kjøtt fra kokt høne)
  • 2 ss olje eller stivnet hønsefett
  • 2 stk løk
  • 3 båt hvitløk
  • 212 ts malt spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • ca. 1 stk rød chili , evt. grønn
  • 4 ss limesaft eller presset lime
  • 1 l hønsekraft (kraft fra kokt høne)
  • 2 dl kokosmelk eller kremfløte
  • 2 ss soyasaus
  • ca. 1 ts salt etter smak
  • evt. 212 ss maisstivelse (maizena)
  • 2 ss hakket frisk koriander (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Skjær ferdigkokt hønsekjøtt i strimler eller passe store suppebiter.
  2. Finhakk løk og hvitløk og fres løken i en varm kasserolle med olje til den er myk og blank.
  3. Ha i spisskummen, gurkemeie og finhakket chili og stek videre under omrøring. Ha i limesaft, hønsebuljong, kokosmelk og soyasaus. Kok opp og smak til med salt.
  4. Jevn suppen med maisenna rørt ut i litt kaldt vann.
  5. Ha hønsekjøttet i suppen og la alt bli godt og varmt. Et dryss hakket koriander er godt for både smak og utseende. 
Har du lyst til å lage suppen i en fei, uten å bruke kokt høns? Bruk hønsebuljong i stedet for hønsekraft og kyllingfilet i stedet for hønsekjøtt. Det blir kjempegodt det også!

 



 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.