Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Thailandsk hønsesuppe

Thailandsk hønsesuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g hønsekjøtt (kjøtt fra kokt høne)
  • 2 ss nøytral olje eller stivnet hønsefett
  • 2 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 2,5 ts malt spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • ca. 1 stk. rød chili , evt. grønn
  • saft av 1 stk. lime
  • 1 l hønsekraft (kraft fra kokt høne)
  • 2 dl kokosmelk eller kremfløte
  • 2 ss soyasaus
  • evt. 2,5 ss maisenna
  • 2 ss hakket frisk koriander (kan sløyfes)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en utrolig god suppe som virkelig gjør honnør på den lange koketiden. Kokt høns gir en god kraft og er et perfekt utgangspunkt for suppe. Thaillandsk hønsesuppe passer godt som gjestemat. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g hønsekjøtt (kjøtt fra kokt høne)
  • 2 ss nøytral olje eller stivnet hønsefett
  • 2 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 2,5 ts malt spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • ca. 1 stk. rød chili , evt. grønn
  • saft av 1 stk. lime
  • 1 l hønsekraft (kraft fra kokt høne)
  • 2 dl kokosmelk eller kremfløte
  • 2 ss soyasaus
  • evt. 2,5 ss maisenna
  • 2 ss hakket frisk koriander (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Skjær ferdigkokt hønsekjøtt i strimler eller passe store suppebiter.
  2. Finhakk løk og hvitløk og fres løken i en varm kasserolle med olje til den er myk og blank.
  3. Ha i spisskummen, gurkemeie og finhakket chili og stek videre under omrøring. Ha i limesaft, hønsebuljong, kokosmelk og soyasaus. Kok opp og smak til med salt.
  4. Jevn suppen med maisenna rørt ut i litt kaldt vann.
  5. Ha hønsekjøttet i suppen og la alt bli godt og varmt. Et dryss hakket koriander er godt for både smak og utseende. 
Har du lyst til å lage suppen i en fei, uten å bruke kokt høns? Bruk hønsebuljong i stedet for hønsekraft og kyllingfilet i stedet for hønsekjøtt. Det blir kjempegodt det også!
 
Er du glad i thaisuppe? Da bør du lage tom kah gai. Den er kjempegod!

 



Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB15 26.04.2024 02:32:32