Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Vepsebol

Ingredienser

24  porsjoner
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 250 g mandler
  • 4 stk. eggehvite
  • 250 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0,25 ts salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vepsebol er en julekake mange ønsker å ha i kakeboksen, men denne kan også nytes gjennom hele året! Oppskriften gir ca. 24 vepsebol. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

24  porsjoner
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 250 g mandler
  • 4 stk. eggehvite
  • 250 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0,25 ts salt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 °C og gjør klar to stekebrett med bakepapir.
  2. Grovhakk sjokolade og mandler. 
  3. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker og vaniljesukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
  4. Vend inn sjokolade og mandler med en slikkepott. 
  5. Bruk en spiseskje og legg klatter med marengs utover stekebrettene. 
  6. Stek i ovnen i 10 - 15 min. De skal være lett gylne og faste å ta på. 
  7. Avkjøl helt og oppbevar i kakebokser. 

Vepsebol

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7088, server:MP-PRD-WEB11 07.12.2023 11:58:53