Vepsebol

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Vepsebol er en julekake mange ønsker å ha i kakeboksen, men denne kan også nytes gjennom hele året! Oppskriften gir ca. 24 vepsebol. 

Ingredienser

24 Porsjoner
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 250 g mandler
  • 4 stk eggehvite
  • 250 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 °C og gjør klar to stekebrett med bakepapir.
  2. Grovhakk sjokolade og mandler. 
  3. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker og vaniljesukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
  4. Vend inn sjokolade og mandler med en slikkepott. 
  5. Bruk en spiseskje og legg klatter med marengs utover stekebrettene. 
  6. Stek i ovnen i 10 - 15 min. De skal være lett gylne og faste å ta på. 
  7. Avkjøl helt og oppbevar i kakebokser. 

Vepsebol

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.