Ingredienser

  • 1 kg medisterdeig
  • 3 ts salt
  • 5 ss potetmel
  • 5 dl melk
  • 0,75 ts pepper
  • 0,5 ts malt muskat
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 4 ss smør til steking

Tilbehør:

  • 4 stk. eple
  • 2 pk svisker
  • 1 ss smør til steking
Del

Medisterkaker

(14)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelagete medisterkaker er et must for svært mange, både i jula og resten av året. Medisterkaker er selvsagt tilbehør til juleribba, og er super som enkel førjulsmat.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 kg medisterdeig
  • 3 ts salt
  • 5 ss potetmel
  • 5 dl melk
  • 0,75 ts pepper
  • 0,5 ts malt muskat
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 4 ss smør til steking

Tilbehør:

  • 4 stk. eple
  • 2 pk svisker
  • 1 ss smør til steking

Slik gjør du

Medisterkaker
  1. Det er viktig at alle råvarene har samme temperatur, og er så kalde som mulig.
Medisterkaker
  1. Tilsett salt og elt deigen for hånd eller i maskin til den blir seig (“henger” på fingrene når du tar litt deig mellom to fingre).
Medisterkaker
  1. Spe med kald melk i flere omganger, og rør deigen godt mellom hver gang du sper. Tilsett potetmel og krydder når du har spedd inn 2/3 av melken. Rør godt, og fortsett å spe med resten av melken.
Medisterkaker
  1. Form runde kaker med skje, brun dem i smør i en middels varm stekepanne. Trekk dem ferdig i vann, kraft eller buljong.
  2. Del eple i båter. Stek dem sammen med svisker i en panne med smør.

Medisterkaker-192609-11

Medisterkakene er klare til servering. Passer like godt sammen med ribbe og annen julemat som alene servert med julematens faste tilbehør.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant