Medisterkaker Kategori Tradisjon Vanskelighetsgrad Middels Tid 40–60 min Hjemmelagete medisterkaker er et must for svært mange, både i jula og resten av året. Medisterkaker er selvsagt tilbehør til juleribba, og er super som enkel førjulsmat. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 10Kommentarer Ingredienser Porsjoner 1 kg medisterdeig 3 ts salt 5 ss potetmel 3⁄4 ts pepper 1⁄2 ts malt muskat 1⁄4 ts malt ingefær 5 dl melk 4 ss smør til steking Tilbehør: 4 stk eple 2 pk svisker 1 ss smør til steking Slik gjør du Du trenger: Medisterdeig, salt, potetmel, pepper, malt muskat, malt ingefær og melk. Det er viktig at alle råvarene har samme temperatur, og er så kalde som mulig. Tilsett salt og elt deigen for hånd eller i maskin til den blir seig (“henger” på fingrene når du tar litt deig mellom to fingre). Spe med kald melk i flere omganger, og rør deigen godt mellom hver gang du sper. Tilsett potetmel og krydder når du har spedd inn 2/3 av melken. Rør godt, og fortsett å spe med resten av melken. Form runde kaker med skje, brun dem i smør i en middels varm stekepanne. Trekk dem ferdig i vann, kraft eller buljong. Del eple i båter. Stek dem sammen med svisker i en panne med smør. Medisterkakene er klare til servering. Passer like godt sammen med ribbe og annen julemat som alene servert med julematens faste tilbehør. Kommentarer Se alle kommentarer... For å skrive en kommentar må du være logget inn.