Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Salade Niçoise

Salade Niçoise

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 4 stk. potet
  • 150 g aspargesbønner
  • 1 boks hermetisk tunfisk i olje
  • 4 stk. tomat i båter
  • 0,5 stk. agurk i terninger
  • 1 stk. rødløk i ringer
  • 50 g sorte oliven
  • 4 ts kapers
  • 1 stk. hodesalat
  • 8 stk. ansjosfilet

Dressing:

  • 1 dl virgin olivenolje
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 båt hakket hvitløk
  • ca. 0,5 ts sukker (evt. litt mer)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 523 kcal
Fett 41 g
Protein 21 g
Karbohydrater 15 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne klassiske, franske salaten har navnet sitt fra byen Nice i Provenceområdet.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 4 stk. potet
  • 150 g aspargesbønner
  • 1 boks hermetisk tunfisk i olje
  • 4 stk. tomat i båter
  • 0,5 stk. agurk i terninger
  • 1 stk. rødløk i ringer
  • 50 g sorte oliven
  • 4 ts kapers
  • 1 stk. hodesalat
  • 8 stk. ansjosfilet

Dressing:

  • 1 dl virgin olivenolje
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 båt hakket hvitløk
  • ca. 0,5 ts sukker (evt. litt mer)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 523 kcal
Fett 41 g
Protein 21 g
Karbohydrater 15 g

Slik gjør du

  1. Kok eggene i 6-8 minutter til de er "smilende". Legg eggene i rennende, kaldt vann til de er helt avkjølt. Skrell eggene og del dem i to
  2. Kok poteter og la aspargesbønnene koke med de siste 2-3 minuttene. Avkjøl bønnene i kaldt vann. Skrell potetene og la dem bli kalde.
  3. Skjær potetene i biter og ha dem i en salatbolle. Tilsett bønner, tunfisk, tomatbåter, agurk, rødløk, olivener, kapers og grovrevet salat. Bland alt lett og legg ansjos og egge på toppen.
  4. Bland dressingen og hell den over salaten like før servering.

Pynt eventuelt med litt tynt høvlet parmesanost ved servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11932, server:MP-PRD-WEB15 25.10.2024 17:46:40