Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Salade Niçoise

Salade Niçoise

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 4 stk. potet
  • 150 g aspargesbønner
  • 1 boks hermetisk tunfisk i olje
  • 4 stk. tomat i båter
  • 0,5 stk. agurk i terninger
  • 1 stk. rødløk i ringer
  • 50 g sorte oliven
  • 4 ts kapers
  • 1 stk. hodesalat
  • 8 stk. ansjosfilet

Dressing:

  • 1 dl virgin olivenolje
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 båt hakket hvitløk
  • ca. 0,5 ts sukker (evt. litt mer)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne klassiske, franske salaten har navnet sitt fra byen Nice i Provenceområdet.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 4 stk. potet
  • 150 g aspargesbønner
  • 1 boks hermetisk tunfisk i olje
  • 4 stk. tomat i båter
  • 0,5 stk. agurk i terninger
  • 1 stk. rødløk i ringer
  • 50 g sorte oliven
  • 4 ts kapers
  • 1 stk. hodesalat
  • 8 stk. ansjosfilet

Dressing:

  • 1 dl virgin olivenolje
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 båt hakket hvitløk
  • ca. 0,5 ts sukker (evt. litt mer)

Slik gjør du

  1. Kok eggene i 6-8 minutter til de er "smilende". Legg eggene i rennende, kaldt vann til de er helt avkjølt. Skrell eggene og del dem i to
  2. Kok poteter og la aspargesbønnene koke med de siste 2-3 minuttene. Avkjøl bønnene i kaldt vann. Skrell potetene og la dem bli kalde.
  3. Skjær potetene i biter og ha dem i en salatbolle. Tilsett bønner, tunfisk, tomatbåter, agurk, rødløk, olivener, kapers og grovrevet salat. Bland alt lett og legg ansjos og egge på toppen.
  4. Bland dressingen og hell den over salaten like før servering.

Pynt eventuelt med litt tynt høvlet parmesanost ved servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB13 15.07.2024 04:36:12