Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Blåskjellsuppe med tomat og safran

Blåskjellsuppe med tomat og safran

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg friske blåskjell
  • 1 klype safran
  • 1 bunt vårløk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss smør
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 kvister frisk timian
  • 0,25 ts chilipulver
  • 4 dl grønnsaks- eller hønsebuljong (utblandet)
  • 1 boks hakkede tomater
  • 3 dl kremfløte
  • 1 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 637 kcal
Fett 41 g
Protein 56 g
Karbohydrater 8 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Safran og tomat setter både farge og særegen, fantastisk smak på denne deilige, mettende blåskjellsuppen. Husk at det er viktig å sjekke blåskjellvarselet for å være sikker på at skjellene er ok å spise!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg friske blåskjell
  • 1 klype safran
  • 1 bunt vårløk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss smør
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 kvister frisk timian
  • 0,25 ts chilipulver
  • 4 dl grønnsaks- eller hønsebuljong (utblandet)
  • 1 boks hakkede tomater
  • 3 dl kremfløte
  • 1 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 637 kcal
Fett 41 g
Protein 56 g
Karbohydrater 8 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server suppen med ferskt brød og smør.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB13 05.11.2024 19:39:05