Frisk salat med juleskinke

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

God førjulssnacks kan også være frisk og lett! Server juleskinke i skiver med en salat laget med pastinakk, eple og knasende valnøtter. Topp med en sennep- og aprikosdressing. Smakfullt, fristende og enkelt! 

Ingredienser

Salat:

  • 400 g juleskinke
  • 3 stk pastinakk
  • 1 stk rødt eple
  • 2 ss hakkede valnøttkjerner
  • 100 g blandet babybladsalat
  • 14 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper

Sennep- og aprikosdressing:

  • 4 ts dijonsennep
  • 4 ss rødvinseddik
  • 4 ss aprikossyltetøy
  • 2 båter finhakket hvitløk

Slik gjør du

  1. Visp sammen sennep, rødvinseddik, aprikossyltetøy og hvitløk i en skål.
  2. Skrell pastinakk og strimle i tynne staver eller skiver, skjær eple i tynne staver og hakk valnøtter. Bland sammen med salat. Smak til med salt og pepper. 
    Skal du kutte til flere porsjoner kan du legge eplestaver i en bolle med kaldt vann og noen dråper sitron. Da unngår du at eplestavene blir misfargede.
  3. Legg skinkeskivene utover et fat og ha over salatblandingen og dressingen.

Server gjerne salaten med toast, bruschetta eller litt godt brød. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.